Va salut !
Am fost înregistrat in localitatea X cu 109 km/h de un Duster alb neinscriptionat, iar in localitatea următoare (Y) am fost oprit de MCV, mi s-a comunicat ca am fost înregistrat cu viteza, s-a întocmit PV cu amenda + reținere permis 3 luni. Înainte de a începe completarea PV a venit Duster-ul și i-a adus agentului ceva (bănuiesc ca dovada )
Momentan nu am posibilitatea sa reduc perioada de la 3 luni la 1 luna deoarece am beneficiat de acest drept anul trecut.
Am următoarele întrebări:
1. Daca fac contestație am vreo șansa de câștig ? ( PV este corect întocmit cu o mică excepție. Numele străzii de domiciliu este “Pictor Theodor Aman” , iar agentul a scris doar “Pictor Theodor”
2. Daca fac contestație și pierd, la cele 3 luni se mai adauga încă una ?
3.Daca fac contestație și pierd (presupunând ca va dura ceva timp pana la soluționare) voi avea posibilitatea sa reduc atunci perioada de la 3 luni la 1 luna (daca între timp va trece perioada de 2 ani ?
1. Va fi considerata o eroare materiala.
2. Nu.
3. Nu. Trebuie sa treaca 3 ani de cand ati beneficiat de reducere.
Articolul 221
(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de savarsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplică sancţiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.