avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat / contestație
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat / contestație

Va salut !
Am fost înregistrat in localitatea X cu 109 km/h de un Duster alb neinscriptionat, iar in localitatea următoare (Y) am fost oprit de MCV, mi s-a comunicat ca am fost înregistrat cu viteza, s-a întocmit PV cu amenda + reținere permis 3 luni. Înainte de a începe completarea PV a venit Duster-ul și i-a adus agentului ceva (bănuiesc ca dovada )
Momentan nu am posibilitatea sa reduc perioada de la 3 luni la 1 luna deoarece am beneficiat de acest drept anul trecut.
Am următoarele întrebări:
1. Daca fac contestație am vreo șansa de câștig ? ( PV este corect întocmit cu o mică excepție. Numele străzii de domiciliu este “Pictor Theodor Aman” , iar agentul a scris doar “Pictor Theodor”

2. Daca fac contestație și pierd, la cele 3 luni se mai adauga încă una ?

3.Daca fac contestație și pierd (presupunând ca va dura ceva timp pana la soluționare) voi avea posibilitatea sa reduc atunci perioada de la 3 luni la 1 luna (daca între timp va trece perioada de 2 ani ?

Multumesc anticipat pentru lămuriri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:15, 9 August 2018
1. Va fi considerata o eroare materiala.
2. Nu.
3. Nu. Trebuie sa treaca 3 ani de cand ati beneficiat de reducere.

Articolul 221
(1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de savarsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplică sancţiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Mi s-a retinut permisul pe 3 luni pentru viteza si am facut plangere contraventionala ...stie cineva daca in cazul in care pierd procesul mai am ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva? Cristianhurezan Cristianhurezan Am permisul suspendat 90 zile,pentru depasirea vitezei;exista vreo posibilitate sa-mi recuperez permisul, mai repede,deoarece risc sa raman fara slujba. Va ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis Lazarescu Sorin Lazarescu Sorin Mi-a fost luat carnetul pe 30 de zile pentru trecere pe rosu la semafor acum 5 luni, deci am mai condus 3 luni si am fost depistat cu 0,11mg/l alcool si mi-a ... (vezi toată discuția)