avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Procedura Radiere vehicul cu dauna total
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Procedura Radiere vehicul cu dauna total

Buna ziua,

Am o dauna totala pentru autovehiculul unde proprietar este tatal meu, și a plecat astăzi din țara urmând sa revină peste câteva luni.

Astăzi ma întâlnesc cu câștigătorul licitației epavei ca sa ii predau mașina/epava, care este intr-o stare funcțională dar cu ITP expirat și fără bara fata și far dreapta.

Înțeleg ca trebuie sa completez/semnez cu aceasta persoana un Contract de instrainare - dobândire a unui mijloc de transport.

Am o procura intre mine și tatal meu in care scrie “in acest sens, mandatarul va efectua tote lucrările de reparații de întreținere a bunului, va achita taxele și impozitele cuvenite statului, efectuând toate formalitățile necesare încheierii contractului de asigurare (asigurare auto obligatorie și CASCO), de asemenea va întreprinde toate operațiunile ce se încadrează in categoria actelor de administrare, reprezentându-ma cu depline puteri in fata oricărei persoane fizice sau juridice române.”

De la Casco și service am primit:
- proces verbal de constatare
- calcul reparație
- certificat de control
- factura manopera reconstatare
- adresa explicitare despăgubire

Eu înțeleg astfel:
- completez acel contract de înstrăinare - dobândire a unui mijloc de transport in 5 exemplare, tata deja a semnat un document
- iau plăcuțele de înmatriculare
- nu ii las niciun document original (certificat de înmatriculare sau talon)
- trebuie sa ma duc cu contractul la circa financiară in Ploiești - unde nu știu exact ce se intampla
- cu documentul de primit de la circa financiară trebuie sa merg pentru sa radiez autovehiculul?

Este corect?

Ce fac ulterior cu aceste documente?

Eu și cumpărătorul suntem din Ploiești. Epava este in București.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:53, 9 August 2018
Procura incheiata de tatal dv in favoarea dv nu va mandateaza sa desfasurati si procedura pentru instrainare vehiculul
Va mulțumesc pentru promptitudine! Dar tatal meu a semnat contractul de înstrăinare - dobândire a unui mijloc de transport

Nu este suficient?

ynocentta a scris:

Procura incheiata de tatal dv in favoarea dv nu va mandateaza sa desfasurati si procedura pentru instrainare vehiculul

Va mulțumesc pentru promptitudine! Dar tatal meu a semnat contractul de înstrăinare - dobândire a unui mijloc de transport

Nu este suficient?
Ati afirmat ca tatal dv prin procura v-a mandatat pentru "
tote lucrările de reparații de întreținere a bunului, va achita taxele și impozitele cuvenite statului, efectuând toate formalitățile necesare încheierii contractului de asigurare (asigurare auto obligatorie și CASCO), de asemenea va întreprinde toate operațiunile ce se încadrează in categoria actelor de administrare
"
Unde este precizat dreptul de incheiere documente pentru tranzactionarea dreptului de proprietate asupra bunului mobil ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala casco alexa_b alexa_b Am avut masina parcata in fata blocului si un alt sofer a facut praf 2 masini, printre care si a mea.Cf service-ului si asiguratorului este dauna totala.Masina ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare dupa succesiune robertcristi robertcristi Buna ziua, Avem o masina inmatriculata pe numele bunicului care a decedat. Succesiunea este deja realizata si masina a ramas parte tatalui parte bunicai. ... (vezi toată discuția)
Dauna totala dandecu23 dandecu23 Buna ziua, Am un Vw Bora din 2005 care este asigurat CASCO la [EDITAT]. Am lovit masina si a rezultat o dauna care a fost estimata de reprezentanta VW la ... (vezi toată discuția)