avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Prima casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Prima casa

Buna ziua am aplicat pentru un credit de prima casa si doresc sa achizitionez un apartament intrun bloc nou construit in 2015 si in vederea evaluarii sa cerut un act de donatie de la consiliul local care din cate am inteles s-ar afla in posesia dezvoltatorului care din pacate nu mai exista la ora actuala iar firma care a preluat constructia nu a tinut arhiva . Ce se intampla in cazul acesta cu creditul si daca pierd cei 5% depozitul care lam platit deja
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 9 August 2018
Contactati consiliul local pentru obtinerea actului de donatie, probabil este vorba despre teren, "dezvoltatorul" fiind initial o persoana privata.
In promisiunea de v/c ar fi trebuit sa prevedeti clauze de restituire a avansului in cazul nefinalizarii tranzactiei din cauza neobtinerii creditului din motive care nu va pot fi imputate (de ex. obtinerea unor documente, cum este cazul de fata).
Revedeti si conditiile restituirii avansului de catre promitentul vanzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune bilaterala de vanzare catalinhsn catalinhsn Buna ziua, Sunt intr-o situatia putin mai delicata si va solicit ajutor juridic in acest sens. In data de 6.11.2018 am semnat la notar promisiune bilaterala ... (vezi toată discuția)
Avans pentru imobil cumpărat prin prima casă. se poate pierde dacă promitentul cumpărător nu mai poate accesa creditul din motive neimputabile lui? Tef1988 Tef1988 Buna ziua, În antecontractul făcut la notar pt.prima casă e specificat următorul lucru: În situația in care noi,promitentii cumpărători nu ne vom ... (vezi toată discuția)
Credit pima casa DanPetrescu DanPetrescu Va rog frumos, daca se poate, sa imi precizati o fraza pe care as vrea sa o adaug in antecontractul de vanzare-cumparare, eu fiind cumparator, prin care sa ... (vezi toată discuția)