avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legalitatea unei legi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legalitatea unei legi

Este normal ca o lege sa ma oblige sa dau bani unui privat?Fac referire la obligativitatea RCA. Daca ma obliga o lege sa o platesc, de ce nu este incasata de stat, banii ramasi sa ramana intr-un fond la stat. Se incaseaza 400 de milioane de euro anual.Despagubiri nu se platesc mai mult de 50 de milioane. Restul sunt mancati de privati. O persoana care ramane cu handicap in urma unui accident de circulatie, primeste pensie de invaliditate din bugetul asigurarilor sociale, adica tot din buzunarul nostru. Doresc sa pornesc o initiativa legislativa, prin care RCA sa fie incasata de catre stat, banii sa ramana la stat si din acesti bani sa se plateasca si pensie de invaliditate specificate mai sus. Poate asa vor fi si mai mari. Sa amana la societatile private, numai asigurarile facultative. Daca au management si marketing, sa ma convinga sa inchei o asigurare facultativa. daca sunt prosti, sa moara de foame, nu sa traiasca pe picior mare, sa ne desfida pe noi cetatenii prin huzurul in care traiesc, datorita unor guvernanti care cu siguranta au si ei bagate mainile pana la coate in acest borcan cu miere. Deci cum se poate face, ca sa ne luam banii din ghiarele lor si sa-i manageriem noi cetatenii prin oraganul suprem al nostru, statul. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 17:22, 13 Aprilie 2010
acestea sunt chestiuni logice dar din pacate practica sta cu totul altfel.
nu cred ca aveti vreo sansa in aceste demersuri.
Acest lucru că este logic sau nu, este alt subiect. Pe mine mă interesează din punct de vedere de drept civil şi penal, de organizare socială etc. Deocamdată eu am menţionat că o lege, bagă bani în buzunarul unui particular. Am văzut pe un documentar cum în diferite state, s-a luat atitudine în această privinţă. Deocamdată eu m-am adresat în scris, în ultimii doi ani de zile, următorilor : Emil Boc, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Parlamentului, şi la diferite ministere. Am specificat în e-mail-urile trimise, că dacă au prieteni sau chiar ei dânşii mănâncă din aceste 400 de milioane de euro anual, nu sunt obligaţi să facă vreun demers în corectarea acestei hoţii cu acte, creată de indivizii cu guler alb. Spuneţi dumneavoastră că nu există şanse în modificare acestei situaţii?! Ca luptător-rănit în Revoluţia din Decembrie 1989, vă spun doar atât "watch me" (sic).
Da este normal. Asiguratorul prestează un serviciu pentru care primește un preț. În privința legalității unei legi, aceasta se poate stabili prin verificarea constituționalității actului normativ, în speță pe cale de excepție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cine ati votat? lilicrin lilicrin Stiu ca votul este secret, dar haideti sa facem un mic sondaj si o adunare sa vedem, dupa parerea forumului AvocatNet, cine ne va fi presedinte in urmatorii 5 ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie pentru locuinte sorin cercel sorin cercel Legea nr 260/2008 poate fi calificata : -ca o lege discriminatorie (deoarece nu se tine cont de valoarea locuintei ,fiind egala pentru toti) -un abuz ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati ? Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul cu cine ati votat a fost admis , inseamna ca si topicul cu cine votati este permis . ... (vezi toată discuția)