avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea actului de renuntare la mostentrerà.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea actului de renuntare la mostentrerà.

Bunaziua. As dori sa stiu daca se poate anula un act de renuntare la mostenire inainte de a inainta cererea de succesiune. Tin sa precizez ca fratele meu e mort in 2014 si renuntarea am facuto in 2016. Si daca da in cat timp putem anula actele. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: cenusaveronica , utilizator 13:44, 10 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarația de renunțare se poate retracta numai daca succesiunea e in termen (adica nu s-a împlinit un an de la deces) și nu a fost acceptată de alți moștenitori.
Așadar, în cazul dvs nu se mai poate.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire danceform danceform Buna ziua , In momentul in care se da in fata notarului o declaratie de renuntare la mostenire ( succesiune ) , care este autentificata de catre notar , ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o declaratie de renuntare la mostenire?se poate ca unul din mostenitori sa cedeze in favoarea altuia printr_un act notarial ? Elena1230 Elena1230 Ambii parinti sunt decedati ,iar noi suntem 4 mostenitori.3copii ai celor doi decedati si un nepot de pe frate vitreg de pe mama care este decedat.Am deschis ... (vezi toată discuția)
Anularea actului de renuntare la mostenire Valentina81 Valentina81 Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la ... (vezi toată discuția)