Luni treuie sa incep demersurile pentru infiintarea unei firme in domeniul imobiliar.Voi lucra doar cu societati comerciale.Pentru inceput nu vreau sa angajez pe nimeni si nici eu sa fiu angajat,adica 0 salariati intrucat as dori sa vad cum merg lucrurile la inceput.
Problema este ca de exemplu intr-o luna incasez 2000 euro din comisioane si as dori sa ma folosesc de 50% din bani fiind singura mea sursa de venit aceasta firma.La SRL am inteles ca pot scoate banii abia dupa 12 luni,la PFA parca lunar.Dar cati banii pot scoate in ambele sensuri?Ce forma ar fi mai avantajoasa pentru a avea acces lunar sau cand doresc la sumele intrate in contul firmei?Ar fi o mai mica credibilitate ca PFA in fata unor potentiali investitori?
Pentru stabilirea sediului social in apartament cat trebuie sa platesc in plus la impozit?Apartamentul e pe numele mamei si al bunicii si trebuie sa facem contract de comodat.
La ONRC astazi mi-au zis ca luni sa vin cu copia C.I. , copie contract de casa si 3 denumiri pentru viitoarea firma,dar cum pot veni cu actul de casa daca casa nu e pe numele meu?In sensul ca,actul il pot lua cu mine nu asta e problema,dar fara contract de comodat cred ca fac drumul degeaba.
Cel mai avantajos din punct de vedere financiar având in vedere prevederile noului Cos fiscal si al codului de procedura fiscală este pfa ul. Mai ales dacă nu aveți angajați. Ca pfa nici macar nu trebuie sa aveți 3 denumiri diferite. Va fi pfa cu numele Dvs. Iar un contract de comodat cu mama Dvs e simplu de facut pentru sediu.
Da,dar nu am acel curs de calificare care dureaza in medie cateva luni bune.Nu stiu insa daca imi pot desfasura activitatea si sa fac si acel curs in paralel.
Nu puteți. Trebuie sa aveți cursul. Nici ca SRL nu puteți sa faceti ceea ce V ati propus fara sa aveți cursul. Mai bine amânați totul pana faceti cursul. Va fi mai simplu. Nu au intrat zilele in sac. Nu va complicati