avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare pierderi apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare pierderi apa rece

La cota de apa rece raportata in scris catre Asoc. de prop., m-am trezit cu 4mc trecuti in plus fatza de cei 5 mc reali. Probabil este o parte din pierderile de apa rece si care, cantitatea totala, nu a fost repartizata pe total locatari.
Nu a venit nimeni din partea Asociatiei sa verifice ceea ce am raportat drept consum (si care este cel real), nu am fost in niciun fel atentionata, ci doar m-am trezit cu "bucuria" platzii marite la intretinere.
De platit intretinerea, sigur ca o s-o achit pt a nu plati penalizari, dar ce ar trebui sa fac ACUM, pt a preveni acest mod abuziv de a "adauga" pierderile de apa rece dupa bunul plac al administratorului.



Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 03:46, 13 August 2018
Puteti solicita clarificari presedintelui si administratorului cu privire la repartizarea diferentelor de apa.
Discutati si cu vecinii daca le-au fost repartizate cheltuieli in plus cu apa rece fata de consumul declarat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
EU M-AM HOTĂRÂT CA DE ACUM SĂ NU MAI PLĂTESC DIFERENȚELE DE APĂ DECÂT DACĂ ADMINISTRATORUL VERIFICĂ TOATE APOMETRELE ȘI TOȚI INDECȘII ACESTORA (CONCOMITENT), CEL PUȚIN DIN BLOCUL MEU CU 54 DE PROPRIETARI !
Eu nu pot recunoaște un consum pur teoretic și fictiv, dacă nu am certitudinea că toate apometrele tuturor celor 54 de proprietăți sunt montate legal și corect și dacă au fost verificate valorile indecșilor apometrelor din toate cele 54 de imobile, altfel consumul nu poate fi legal și real !
Chiar și legile din domeniu impun ca în 3-6 luni să se facă o citire la fața locului la toate proprietățile, dar și să se verifice corectitudinea montării apometrelor din fiecare imobil !
Chiar noi avem afișat un „Regulament privind verificarea contoarelor individuale de apă rece montate în interiorul imobilelor Asociației”, dar care e încălcat din start, în mai multe articole ale acestuia.
CITEZ CÂTEVA ARTICOLE ÎNCĂLCATE CHIAR DE INIȚIATORI - ȘEFII ASOCIAȚIEI NOASTRE:
Art.2. Prevederile prezentului Regulament se aplică tuturor apartamentelor și spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință care fac parte din Asociația de Proprietari nr. ..., care sunt alimentate cu apă rece în sistem centralizat, de la rețeaua publică de distribuție
Art.6, alin.5. Verificarea stării tehnice a instalațiilor sanitare din imobile, a integrității sigiliilor, a indexurilor apometrelor, se execută o dată pe an (sau de câte ori e nevoie) de către o comisie din care face parte președintele, administratorul și instalatorul Asociației, cu întocmirea unui act constatator.NOTĂ: Legea spune că verificarea TUTUROR apometrelor din fiecare bloc sau chiar din toată Asociația se face odată la 3 luni, nu la 1 an. Dacă șefii A.P.71 n-au respectat această obligație legală, se consideră că au încălcat legea și că noi nu suntem obligați să plătim în sistem Paușal, implicit nu suntem obligați să plătim diferențele (pierderile) de apă, deoarece consumurile tuturor proprietarilor n-au fost verificate în mod real, periodic (concomitent), pentru a se putea împărți în mod echitabil sumele reale consumate, nu să plătim doar consumuri teoretice, ne-verificate conform acestui Regulament !
Art.9. Repartizarea diferențelor lunare de apă consumată.
Asociația va avea în atenție permanentă verificarea stării tehnice ale subsolurilor blocurilor aflate în administrarea sa și luarea măsurilor ce se impun pentru eliminarea diferențelor de apă (pierderi) și, de asemenea, va efectua controale în apartamente, așa cum se prevede în Regulamentul de Ordine Interioară aprobat de Adunarea Generală a proprietarilor.
Art.11. Prezentul Regulament va fi adus la cunoștința tuturor proprietarilor apartamentelor/spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință.
Prezentul Regulament a fost aprobat prin hotărârea Adunării Generale a Asociației de Proprietari nr.71 Brăila, din data de ..... și își produce efectele imediat. ♦ NOTĂ: Pe acest document afișat în sediul Asociației nu e trecută nicio dată a hotărârii Adunării Generale, deci acest act e nul d.p.d.v. juridic.

Ce ziceți, dacă s-a încălcat această lege internă a Asociației noastre, noi, proprietarii, avem dreptate să nu mai plătim diferențele de apă decât dacă se respectă acest Regulament și se vor verifica și citi toate apometrele din blocul nostru, cu dovezi ale comisiei care va întocmi un act constatator pentru fiecare apartament ?
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu ca administratorul să verifice o dată la 3 luni toate apometrele (indecșii și integritatea lor) din toate proprietățile aflate în cadrul unei asociații de proprietari flory_mr flory_mr Dvs. știați de obligația legală a administratorului de a controla o dată la 3 luni integritatea apometrelor și citirea indecșilor acestora din toate ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)
Instalare boiler fara debransare de la acc tomasso tomasso Este ok instalare boiler fara debransare de la ACC astfel se poate utiliza fie apa calda de la boiler fie ACC de la reteaua comuna avand in vedere ca sant ... (vezi toată discuția)