avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... termen legal de raspuns la o solicitare de eliberare a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

termen legal de raspuns la o solicitare de eliberare a unui buletin de calcul pt pensie

Am depus la casa de pensii Beius, o cerere de corectare a numelui scris gresit in decizia de pensionare,in data de 31 martie 2009.Nu am primit raspuns,a trebuit sa ma adresez personal sefului casei de pensii pt a se rezolva problema.Am solicitat un buletin de calcul pensie.Nu am primit nimic si e luna noiembrie.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:02, 6 Noiembrie 2009
Tremenul de raspuns este de 30 de zile. Puteti actiona pe calea contenciosului administrativ in instanta pentru acest refuz care va vatama un interes legitim
Conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice termenul legal de raspuns este de 30 de zile calendaristice!B-)
VA MULTUMESC ! Sunt placut surprinsa de promptitudinea raspunsului dv.Mai am si alte probleme legate de intocmirea dosarului meu de pensie. Am sa va solicit cu incredere parerea . =D>
Nu va puteti indrepta impotriva casei de pensii potrivit Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ iar buletinul de calcul nu este o informatie de interes public in acceptiunea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

Actul normativ care nu a fost respectat este OG nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor dar competenta de solutionare a unui eventual litigiu apartine sectiei de asigurari sociale a tribunalului, ca instanta de fond, potrivit art. 154 si urm. din Legea nr. 19/2000.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Legea 544/2004 = 554/2004 ???? westkontakt westkontakt orice cautare a legii 544/2004 pe internet m-a dus la ....legea 554/2004 contencios administrativ, iar orice cautare a unui model de reclamatie administrativa ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)