avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am depus la Impozite și taxe contractul dar apoi cumpărătorul n-a mai vrut s-o plătească. Cum pot intra iar în posesia mașinii?

Am vândut o Dacia Solenza unui cetățean din jud. Ilfov,am făcut actele de vânzare cumpărare,el neavând banii mi-a spus că ne vedem a doua zi să încheiem tranzacția.Eu am depus la taxe și impozite contractul de vânzare cumpărare și în 5 minute a fost gata. La sunat pe individ, i-am spus că actele sunt gata și că îl aștept să vina cu banii și să ia mașina.Ma sunat spunând că nu mai are bani(a invocat câteva probleme). Vă rog ,cum pot intra iar în posesia mașinii?.
Cu respect.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:49, 20 August 2018
Din punctul meu de vedere nu aveți cum.... dacă ati semnat contractul, dacă L ati înregistrat la fisc ăla e proprietar ca si cum v ar fi plătit. Practic î ati facut cadou masina. Di sunteti bun de plata pentru impozitul pe vanzare
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
Petre Enache, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca masina este inca la dvs., inseamna ca inca sunteti in posesia acesteia. Ma gandesc ca ati voit sa spuneti "cum intru din nou in proprietatea masinii?" (sau, ma rog, masina in proprietatea dvs).
Si se mai pune o intrebare: Daca tot ati vandut-o, nu doriti sa o mai predati? (ca sa scapati de ea). Cu alte cuvinte, doriti sa se execute contractul de vanzare sau sa nu se execute?
trandafir2, moderator
Corect. Toate actele sunt la mine (masina,talon cartea mașinii și cele 4 exemplare de la taxe și impozite). Chiar nu exista o portiță de recuperare?
trandafir2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, exista portite, numai ca sunt judiciare. Puteti fie sa solicitati executarea silita a obligatiei de plata (si bineinteles, sa-i puneti la dispozitie masina, pe cheltuiala lui, chiar daca dansul refuza sa o ridice), fie sa solicitati rezolutiunea contractului pentru neplata pretului (daca din contract reiese ca nu v-a platit suma). Daca insa, ati scris in contract ca ati primit banii (desi nu i-ati primit) este o problema (sens in care ar trebui ca cineva de specialitate sa va vada si sa va citeasca actele).
Pana la urma cat valoreaza Solenza?
trandafir2, moderator
Aveți perfectă dreptate.Nu este vorba de preț,mai mult de naivitatea mea,pentru că am muncit cinstit a o cumpăra (credit)la vremea respectivă.Pe contractul de vânzare cumpărare este stipulat prețul vânzării.O ultimă întrebare...ce pot face cu mașina peste 90 de zile cât mai am dreptul de a circula cu ea?
Pot sa o dau la remat sau dezmembrări?
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Imputernicire auto jeoanesss jeoanesss Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la impozit a unei masini silviualin silviualin Buna ziua Ma confrunt cu o problema de cateva luni. Am achizitionat o masina pe care am inscris-o la impozit pe numele meu insa nu am mai inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)