Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am depus la Impozite și taxe contractul dar apoi cumpărătorul n-a mai vrut s-o plătească. Cum pot intra iar în posesia mașinii?
Am vândut o Dacia Solenza unui cetățean din jud. Ilfov,am făcut actele de vânzare cumpărare,el neavând banii mi-a spus că ne vedem a doua zi să încheiem tranzacția.Eu am depus la taxe și impozite contractul de vânzare cumpărare și în 5 minute a fost gata. La sunat pe individ, i-am spus că actele sunt gata și că îl aștept să vina cu banii și să ia mașina.Ma sunat spunând că nu mai are bani(a invocat câteva probleme). Vă rog ,cum pot intra iar în posesia mașinii?.
Cu respect.
1. Urmare a faptului ca "Dacia Solenza" a fost "radiata" la "taxe și impozite" , exista o "urma" a tranzactiei incheiate : un exemplar din contractul de vanzare/cumparare.
2. Cand expira durata de valabilitate a numarului de inmatriculare puteti demonta placutele si impreuna cu certificatul de inmatriculare, le puteti preda la Politie, urmand radierea definitiva.
3. Personal, consider ca in cazul in care va adresati instantei de judecata, costurile vor fi mai mari decat valoarea "Daciei Solenza" (taxa de timbru, onoraiu avocat, ... ).
4. In situatia in care ramaneti in posesia autoturismului (radiat integral), nu pot si nu doresc sa va sugerez "solutii" ilegale.
5. Va atentionez asupra faptului ca necunoasterea legii nu exonereaza.
Imputernicire auto
jeoanesss
Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de ... (vezi toată discuția)