Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am depus la Impozite și taxe contractul dar apoi cumpărătorul n-a mai vrut s-o plătească. Cum pot intra iar în posesia mașinii?
Am vândut o Dacia Solenza unui cetățean din jud. Ilfov,am făcut actele de vânzare cumpărare,el neavând banii mi-a spus că ne vedem a doua zi să încheiem tranzacția.Eu am depus la taxe și impozite contractul de vânzare cumpărare și în 5 minute a fost gata. La sunat pe individ, i-am spus că actele sunt gata și că îl aștept să vina cu banii și să ia mașina.Ma sunat spunând că nu mai are bani(a invocat câteva probleme). Vă rog ,cum pot intra iar în posesia mașinii?.
Cu respect.
Am fost la Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale și am doua obtiuni:
a) anulez contractul de vânzare cumpărare în instanță
- doresc să știu cam cât costă și dacă se merită
- timp,au mai rămas 80 de zile până când se suspendă înmatricularea
-daca este chemat și noul " proprietar" (no comment dacă ar venii)
b) sa o duc la remat (se distruge seria de sașiu)
Vă mulțumesc pentru răspunsuri și aici închei problema mea
Cu respect
Prima varianta nu prea se merita. Aveți taxa de timbru de achitat si onorariu de avocat. E posibil ca onorariul avocatului sa fie mai mare decât prețul masinii
Sincer, cred că aveți doar o singura varianta.
Sa solicitați in instanță să fie achitat prețul, de către cumpărător, in caz contrar, anulați contractul în instanță
Fiindcă la remat nu o puteți duce, că nu mai sunteți proprietarul de drept.
Concluzie: varianta ilegală.
Ce faceți daca intre timp, apare cumpărătorul cu banii ?
Așa, variante "ilegale" s-ar găsi ca sa remediați situația.
Imputernicire auto
jeoanesss
Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de ... (vezi toată discuția)