avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am făcut actele de vânzare pentru o mașină, am depus la Impozite și taxe contractul dar apoi cumpărătorul n-a mai vrut s-o plătească. Cum pot intra iar în posesia mașinii?

Am vândut o Dacia Solenza unui cetățean din jud. Ilfov,am făcut actele de vânzare cumpărare,el neavând banii mi-a spus că ne vedem a doua zi să încheiem tranzacția.Eu am depus la taxe și impozite contractul de vânzare cumpărare și în 5 minute a fost gata. La sunat pe individ, i-am spus că actele sunt gata și că îl aștept să vina cu banii și să ia mașina.Ma sunat spunând că nu mai are bani(a invocat câteva probleme). Vă rog ,cum pot intra iar în posesia mașinii?.
Cu respect.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:49, 20 August 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

grosuanatolie a scris:

Vindeti masina catre sotia dvs., daca tot ati scos-o de la taxe. O pune ea inapoi pe numele ei.
Primul cumparator oricum nu poate demonstra nimic, neavand absolut nici un act.

Nu merge. Ii trebuie fiscalul..
Vânzarea ar veni de la cel care este in actele de vânzare cumpărare.
~ Conținut șters la cerere ~
Acu' nu stiu daca are sau nu vreo legatura, dar acum cateva zile am fost aproape in aceeasi situatie, doar ca m-am oprit la timp si nu am facut actele inainte de a primi banii.
Ideea e ca pare a fi o teapa organizata...o metoda "lucrata" de inselaciune. Tipul era din Slobozia, dar actele le facea pe numele unei fete...."sotia".
Mi s-a parut dubios....asa ca am refuzat sa fac actele inainte asa cum a cerut el, apoi a renuntat, dubios din nou..
Deci....pare a fi o metoda , parerea mea!
Buna ziua "vzkzvzkz'.

La momentul semnarii contractului de vanzare/cumparare au existat martori ???
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
trandafir2, moderator
Nu,toate actele mașinii și cele 4 exemplare din contractul de vânzare-cumparare sunt la mine
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
vzkzvzkz, utilizator

Alte discuții în legătură

Imputernicire auto jeoanesss jeoanesss Am cumparat o masina in 2012 si m-mam inregistrat la impozit cu ea la primarie in 30 de zile de la data cumpararii. Nu am reusit sa imi preschimb numerele de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la impozit a unei masini silviualin silviualin Buna ziua Ma confrunt cu o problema de cateva luni. Am achizitionat o masina pe care am inscris-o la impozit pe numele meu insa nu am mai inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)