In fapt: Vis-a-vis de casa parintilor este deschis un bar - punct de lucru al unei societati comerciale din localitatea invecinata. Nu are afisata denumirea societatii si nu exista un program de lucru afisa, insa muzica la volum maximum se opreste abia spre dimineata.
Am depus o prima plangere la Politie, solutionata cu o amenda asupra unui angajat aleator si un avertisment asupra societatii. Ulterior situatia s-a agravat ajungandu-se la amenintari nocturne cu moartea si focul din partea proprietarului prin interpusi. Urmeaza sa depun atat eu cat si vecinii mei plangeri in acest sens.
Acest punct de lucru nu figureaza la primaria din localitate sub nicio forma (proprietarul sustine ca nu are nevoie?!), iar primaria mi-a comunicat faptul ca nu accepta o plangere.
Programul de lucru al societatilor comerciale de pe raza localitatii, conform Hotararii Consiliului Local este cuprins intre 07-22, in acest sens fiind trimisa la cererea mea o adresa de la Primarie catre Politia din localitate.
In primul rand, nu mă interesează profilul dvs sau calificările pe care le dețineți.
Eu practic și predau dreptul în afara României, sunt membru al câtorva barouri europene, si am câteva titluri academice, dar care nu cred că au relevanță în discuțiile de le aici.
Eu faceam o paralelă și va exemplificam cum se procedează strict la speță de fata, privind poluarea fonică.
Locatarul, care este deranjat de "muzica data tare" in topul nopții, daca va dori sa dovedească acest lucru, va avea nevoie de o expertiza privind nivelul de poluare fonica la anumite ore.
Rețineți, el s-ar plâns de "volumul muzicii" nu de muzica in sine, după ora 22.
Ei bine, volumul muzicii nu este ceva constant, și trebuie măsurat la momentul când deranjează.
Or, in cazul de față, nu îi poți impune patronului de bar, sa dea muzica la maximum, cand ai tu chef, că să poți tu efectua o expertiză privind distanta intre obiective și nivelul decibelilor, pentru a stabili dacă se încadrează în limita legală sau nu.
Asta am afirmat și am reformulat. In speranța că veți intelege despre ce vorbesc.
Apoi, clientul meu, a făcut această expertiza pentru a dovedi poliției care era sesizată în mod constant de catre un vecin, că limita zgomotului produs, pe timpul nopții, este în limita legal acceptată.
Întrucât polițiști îl amendau mereu, pentru tulburarea liniștii publice.
Daca citeati cu atentie ce am scris, observati ca am inteles de la inceput ca un patron a contactat el un expert pentru a dovedi zgomotul maxim produs si faptul ca eventual acesta se incadreaza in anumite limite.
Eu ma refeream la expertize tehnice judiciare dispuse de instanta de judecata in spete privind nerespectarea Legii nr. 61/ 1991 privind linistea si ordinea publica, luand in considerare art. 2 pct.25-27 nu numai interzicerea zgomotului intre orele 22-8, respectiv 13-14. Se au in vedere si art.25 si art. 27 Utilizatorul care a deschis discutia nu a mentionat ca se plange de zgomotul produs in intervalul 22-8 si 13-14.
Nici pe mine nu ma intereseaza pregatire dvs. profesinala, doar constatam ca spre deosebire de dvs., eu am completat profilul, iar dvs., nu. M-am intrebat atunci - oare, de ce nu isi completeaza profilul ?!
Interesant ar fi de stiut in ce tara/ oras ati girat expertiza de care vorbiti si cum ati ajuns la concluzia ca "asa se procedeaza in speta de fata". Presupun ca nu in Romania.
Daca aveti un act legal care se refera la acest aspect, al procedurii, ar fi util sa-l precizati pentru aceasta discutie.
Personal nu vad relevanta faptului ca expertul (desemnat de instanta, nu un cetatean de pe strada cum ati lasat sa se inteleaga intr-un mesaj anterior) sa ceara reclamatului sa dea muzica la maxim. Expertul desemnat de instanta de judecata va masura doar nivelul zgomotului produs la date/ ore pe care le stabileste singur pentru expertiza. Doar la valorile obtinute ale zgomotului masurat se va referi in cadrul raportului de expertiza.
Regulament Forum Avocatnet.ro
2.7. Nu este permis să te lauzi cu talentul pe care îl ai și cu succesele obţinute în domeniul tău de activitate. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanentă. Pentru descrierea competențelor profesionale ai la dispoziție contul de consultant.
De asemenea, pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate sau experienta profesionala a celor care raspund.
. "aberația" se mai cheamă și tulburarea folosinței locuinței. In baza avertismentelor, amenzilor și a expertizelor efectuate. Se pot cere despăgubiri. Pt cele constatate.
Aveți grijă pt că astfel de oameni va vor ameninta sau oferi bani să semnați hartii și va vor santaja după aceea. Mare grijă.
Experții poluatorului știu ce si cum să facă expertize in fals.
La sfârșit vorbim de despăgubiri în instanță pt tulburarea folosirii locuinței.
#D-nul Popa, cititi mai atent ce scrie inițiatorul..
Este vorba de "muzica la volum maximum se oprește abia spre dimineață" .
Atunci, haideti să îl intrebam concret la ce ore este deranjat de muzica data tare.
Inițiatorul dorea o solutie la problema lui.
Să înțeleg că îl sfătuiți să acționeze în instanță societatea și să ceară o expertiză judiciară pentru poluare fonica.
Nu ?
Așa ceva nu a recomandat nimeni. Atunci aș fi înțeles că instanța va dispune o expertiză tehnica judiciara, și pârâtul trebuie sa se supună, și să lase expertul să își facă treaba.
Recomandările făcute erau de genul, ca inițiatorul sa comande o expertiză și să dovedească astfel că societatea poluează fonic.
De data aceasta sper că m-am făcut înțeles.
Daca nu, reformulez.