avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diviziunea titlului de proprietate comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diviziunea titlului de proprietate comun

Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea speta: mama, singur copil la parinti vrea sa inceapa succesiunea dupa tatal sau, decedat recent. Strangand toate hartiile necesare pt a ne prezenta la notariat si solicitand si anexele din Registrul agricol de la primaria din localitate, aflam cu mirare ca bunicul si inca 2 frati ai sai aveau titlu comun de proprietate pe intreg pamantul mostenit de la parintii lor, doar ca este mentionat cota fiecaruia cu locatia aferenta, in functie de aceste detalii ei platindu-si anual impozitele. Ce trebuie sa facem in acest caz ? cum se face diviziunea titlului comun: la notar sau la judecatorie? de mentionat ca 2 din fratii mentionati pe titlu, respectiv bunicul nostru si cel mai mic dintre frati sunt decedati. Succesiunea dupa fratele mai mic decedat in urma cu 8 ani nu s-a facut. Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 21:45, 12 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt specialist in succesiuni si partaje, insa, ca sa imi exprim o parere, cred ca va trebui facuta succesiunea ca sa dobanditi patrimoniului defunctului, iar ulterior sa faceti o actiune de partajare a imobilului in care vor figura ceilalti coproprietari. Succesiunea o puteti face la notar avand in vedere ca este singura mostenitoare si va dobandi intregul activ brut al mostenirii. Ulterior, partajarea o puteti face pe instanta din raza teritoriala in care se afla imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Vânzare drepturi succesorale valer67 valer67 Bună seara! Sunt mostenitor într-un titlu de proprietate impreuna cu încă alți 2 moștenitori. Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece ... (vezi toată discuția)