avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din spatiu

Fiul meu s-a casatorit anul trecut . Dupa casatorie le-am dat amandurora acceptul pt primirea in spatiu respectiv intr-o mica garsoniera . Intre timp a aparut si un copil dar din pacate si din motive pe care nu le evoc aici , acum sunt in divort. Intrebarea si temerea mea este urmatoarea : este posibil ca instanta sa fixeze domiciliul norei mele si implicit al copilului in garsoniera noastra iar fiul meu sa fie obligat sa plece din proprietatea parintilor lui ? Mentionez ca nora este deja dinaintea casatoriei proprietara unui apart dar a preferat garsoniera ca domiciliu pe buletin. Ce ar trebui eu sa fac in acest caz ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:10, 13 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanţa nu stabileşte domiciliul copilului, ci instanţa stabileşte "custodia", adică dreptul custodelui de a stabili domiciliul copilului. - să spunem aici mama.
Temerea ta este nejustificată - dreptul tău de proprietate nu poate fi în niciun fel afectat de divorţul sau decizia de custodie.
Tu poţi să-i dai afară pe toţi acum sau oricând pe viitor.
Ultima modificare: Luni, 13 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Am inteles pana aici dar custodele, in cazul de fata mama, are buletin pe adresa garsonierei mele pe 10 ani deci pana in anul 2027 , voi putea oare sa o evacuez cu copil pana la aceasta data?
Va multumesc mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează.
Nu sunt proprietari, nu sunt chiriaşi. Sunt toleraţi. Pot fie evacuaţi mâine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crisstina777 crisstina777 Buna ziua! Dupa ce s-a casatorit, fiul meu a primit cadou o garrsoniera de la bunicul lui ( tatal meu). Actele garsonierii sunt totusi pe numele bunicului, ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti [b]daca proprietarul unui imobil isi evacueaza fosta nora (divortata de 2 luni si jumatate) este pasibil de vre-o pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Anularea donatiei luci_jsv luci_jsv Am facut un act de donatie fiului si respectiv, norei mele. Intre timp ei s-au despartin prin divort, iar nora mea traieste in concubinaj cu un alt barbat. A ... (vezi toată discuția)