CIC pana la 3 ani se acorda in cazul copiilor nascuti cu handicap.
Art. 1 (1)Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum ...
Multumesc , am citit legea stiu despre ce e vb , problema e daca fetitza mea se incadreaza ? Vroiam sa stiu daca cineva stie lista cu bolile care se incadreaza. Bineinteles ca fetitza e in evidenta medicului de familie.
Fetitza are o malformatie la inima si vroiam sa stiu daca se afla pe lista ? problema e ca e predispusa la raceala si pneumoniilor f usor, iar la camin nici vorba sa o pot duce , si nu o pot da in grija nimanui plus ca are si medicamente..
Oricum multumesc de informatie cred ca totusi o sa intreb si medicul de familie.
Lege nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Enumerarea se gaseste in Ordin nr. 762/2007 din 31/08/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabileşte încadrarea în grad de handicap--Criteriu din 31/08/2007 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 885bis din 27/12/2007 medico-psihosocial de încadrare în grad de handicap