avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă nu sunt acasă, cum pot primi procesul verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă nu sunt acasă, cum pot primi procesul verbal de la Poliția Rutieră?

Curând am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu daune materiale. Sunt șofer profesionist și în timpul unei livrări de marfă cu o autolitară de 3.5t, într- curbă am fost acroșat de o altă autoutilitară care a pătruns pe sensul meu de mers și care nici măcar nu a oprit. Am întors mașina și m-am dus după respectivul care indignat de faptul că am venit după el a devenit violent având pretenția să îi achit contravaloarea oglinzii lui. Văzând că lucrurile degenerează, am sunat la 112 și un echipaj de poliție de pe raza comunei unde s-a produs accidentul s-a deplasat la fața locului. La testarea celuilalt șofer cu aparatul etilotest a reieșit valoarea de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din ce am înțeles, agentul constatator s-ar fi știut cu șoferul fapt pentru care a decis încadrarea drept culpă comună pe motivul că nu aș fi păstrat distanța față de axul drumului. Am refuzat semnarea procesului verbal pe motiv că nu sunt de acord cu cele menționate. Nu am scris nimic nici la mențiuni și nici nu am semnat. Procesul verbal îmi va fi trimis prin poștă acasă. Problema este că prin natura meseriei plec dimineața la ora 6 și mă întorc seara la 22 acasă. În acest timp nu este nimeni la domiciliu. Cum voi primi procesul verbal dacă nu pot semna pentru primirea acestuia? Dacă este lăsat în cutia poștală este legal? Sau pot scrie și acest lucru în contestația procesului verbal? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:14, 13 August 2018
Vi-l poate afisa si se considera procedura de comunicare indeplinita dupa ce in prelabil s-a mai incercat o comunicare
In mod normal se trimite perin posta cu confirmare de primire. In momentul primirii se mai trece pe plic la oficiul postal data respectiva, asta pentru plata in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere CristinaMaria010 CristinaMaria010 Bună seara, Mă puteți ajuta cu o părere în urmatoarea situație? În 2016, s-a întâmplat un accident fără victime într-o proprietate privata(era ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui politiat Capra Andrei Capra Andrei Buna ziua! Astazi, 19.11.2018, am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celelilalte masini a chemat un agent de la politia rutiera pe care presupun ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat 90 de zile fara drept de circulatie Radu_Bogdan Radu_Bogdan In 13 iunie 2012 am condus auto personal, am trecut pe culoarea rosie a semaforului deoarece vizibilitatea era obturată de frunzele unui copac , si am produs ... (vezi toată discuția)