avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala in proces de divort cu minorii

Daca dupa 2 luni reclamanta (care a deschis proces de divort cu minori ) a facut si proces ordonanta presedintiala (datorita faptului ca minorul este la parat ) care este solutia de principiu ca paratul sa pastreze pe toata perioada judecarii procesului minorul? Poate nu am fost destul de clara in formularea intrebarii: cum se reactioneaza la un astfel de proces (ordonanta presedintiala ) ca reclamanta sa nu obtina sentinta pentru domiciliul minorului la ea? Va multumesc.
Apreciez că ancheta ar dezlega chestiuni de fond, plus că s-ar tergiversa mult soluționarea cauzei; consider că instanța ar respinge solicitarea întrucât s-ar antama soluția din fond și s-ar leza celeritatea procedurii în discuție.
Puteti face tot ce ati vrut inclusiv ancheta sociala.
Tot ce conteaza este sa aiba relevanta in proces...
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Desigur că puteți solicita, dar cel mai probabil instanța va respinge!
Nu pierdeți nimic dacă încercați.
Daca depune reconventionala instanta va incuviinta ancheta.
In urma cu vreo 10 de ani daca nu avea avocat angajat se respingea...si ii trebuia avocat foarte bun ca sa aiba sanse...dar astazi...
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 998 alin. 3 din Codul Civil statuează că judecata se face de urgentă si cu precădere, nefiind admisibile probe a căror administrare necesită un timp îndelungat.
Prin urmare, instanta va incuviinta numai acele probe care rezonează cu caracterul de urgență al procedurii ordonantei.
Incuviintarea probei va avea de obiect gasirea de indicii potrivit caror aparenta de drept este in favoarea reclamantului. Nu vor fi administrate probe de natura sa dezlege fondul dreptulului, motiv pentru care apreciez că instața va respinge solicitarea dar, repet, puteți încerca, deși am întâlnit în practică situații când părților adverse li s-au respins, în această procedură, probe a căror administrare ar fi condus la amânarea procesului și dezlegarea lui în fond.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)
Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)