avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Neintelegeri cu vecinul
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Neintelegeri cu vecinul

Acum cativa ani am construit o casa si am facut pluviala pe langa casa mea, la cca 20-20 cm. Ulterior, am dat vecinului acei 20-30 cm pe lungimea curtii mele si el mi-a dat in schimb aceeasi suparafata, dar in spatele casei. Odata ce-am facut acest schimb pluviala mea este acum pe terenul vecinului, vecin pe care l-am ajutat permitand ca el sa traga canalizarea in canalizarea mea. In aceasta pluviala am si scurgerea de la fantana din curte. Acum ma tot sicaneaza punand tot felul de piedici (obturatoare) la pluviala mea in care si el are scurgerea. si practic pluviala nu mai evacueaza apa provenita din ploi si de la o mica fantana din curte.Intrebarea mea este: cum pot sa procedez legal astfel incat sa am dreptul sa elimin obturarile pe care le-a facut la pluviala mea. Ma consider un tip civilizat si nu vreau sa-i raspund cu aceeasi moneda si sa obturez la randul meu canalizarea lui care de fapt vine la mine in curte si de acolo in canalizarea orasului.
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
MihaiP., utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiP. , utilizator 16:32, 9 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este utila o intelegere pe cale amiabila intre vecini pentru a evita o actiune in instanta.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale ludo ludo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)
Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)