avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minori

Buna seara. Doresc sa divortez. Problema este ca avem impreuna 2 copii minori de 11ani si de 1an jumatate, iar eu nu am loc de munca. Am incetat sa muncesc acum 4ani dupa ce amandoi am hotarat ca este mai bine sa raman acasa pt a create fata. Situatia s-a deteriorat destul de tare. Imi reproseaza constant ca stau pe spatele lui, desi nu doreste sa inscriem copilul la cresa pt a putea sa muncesc si eu. El zilnic lipseste de acasa pe motivul ca are nevoie de relaxare, dpmdv neglizeaza copii. Cu copilul mare are zile cand ii adreseaza maxim un salut, sau nici acela asteptand sa vina copilul sa il salute sau sa stea cu el. Cu cel mic mai mult de 10min nu sta, altfel ii pune desene ca sa nu il deranjeze. Considera ca aduce venit in casa si este suficient. Nu se implica decat financiar in cresterea copiilor sau in casa. Vine seara tarziu iar cand e acasa nu se trezeste mai devreme de 12-1 dupa-amiaza. Daca ii reprosez ceva urmeaza jigniri si imi spune ca imi fac bagajul sa iau copilul cel mare si sa plec ca cel mic ramane la el. Ma ameninta cu faptul ca o sa raman fara copil, ca stie el cum sa faca si cel mic ramane la el. Eu vreau sa incetez acesta relatie, dar in acelasi timp domiciliul copiilor sa ramana la mine el avand oricand dreptul sa ii vada ai orice altceva legal. Precizez ca momentan locuim cu chirie, dar as avea unde sa locuiesc si apoi cand o sa il pot inscrie la cresa sa imi caut de lucru. Cum ar trebuii sa procedez, amiabil la notat nu se poate pt ca nu suntem de acord referitor la domiciliul ambilor copii.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 August 2018
Anna09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anna09 , utilizator 14:55, 15 August 2018
Stimate utilizator!

Acesta este un site în cadrul căruia se cer opinii juridice (reiterez ideea:se cer, nu se oferă aleatoriu, cu atât mai puțin nu se “instigă”), justițiabilul are liber arbitru și solicită păreri de la specialiști în domeniu.
Având în vedere situația factuală prezentată, desfacerea căsătoriei apare drept soluția optimă, deși în final alegerea unei căi de urmat constituie corolarul nevoii fiecărui individ.
Atitudinea vexatorie și ireverențioasă cu care este presărat mesajul dvs este esențialmente incompatibilă cu
regulile acestui site și mai ales cu normele de conduită în societate, denotă lipsă de educație, bun simț și respect, sens în care nădăjduiesc că moderatorii vor lua măsurile cuvenite.
Cu deferență!
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Nu vad de ce un raspuns la intrebarea mea primeste un asemenea comentariu. Draga utilizatorule nu cunosti situatia si astfel raspunsul tau este ca nuca in perete. Daca doream consiliere de cuplu nu apelam la acest site si nici nu adresam intrebari referitoare la procedura de divort.
O zi buna si o atitudine asemenea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie mai ciudata ianstef ianstef buna seara as dori si eu o informatie!ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa o depasesc, cel putin pana la divort. de la un timp de vreme ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu un copil minor si unul inca nenascut cristinaenache cristinaenache Buna seara. Am convenit cu sotul (ideea fiind de fapt a lui, venita din senin) sa divortam deoarece nu ne mai intelegem. Lucrurile eu degenerat de asa natura ... (vezi toată discuția)
Divort Annna19 Annna19 Buna seara. As vrea sa divortez si am un copil de 5 ani. Sotul nu se ocupa de copil, bea constant, este violent verbal, ma ameninta ca imi ia copilul si ca ma ... (vezi toată discuția)