avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu un copil minor si unul inca nenascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu un copil minor si unul inca nenascut

Buna seara.
Am convenit cu sotul (ideea fiind de fapt a lui, venita din senin) sa divortam deoarece nu ne mai intelegem.
Lucrurile eu degenerat de asa natura incat de la jigniri s-a ajuns chiar la violenta fizica asupra mea de fata cu baietelui si chiar si in mijlocul strazii de fata cu trecatorii neinteresandu-l ca sunt si insarcinata. Chiar a avansat si a inceput sa aiba manifestari agresive si fata de copil prin zdruncinari, smucituri, tipete si ridicat palmele ca si cum vrea sa loveasca.
Dupa 2 zile de la aducerea in discutie a divortului s-a razgandit si a spus ca vrea sa ne continuam viata de familie dar eu sunt decisa sa inchei situatia pt totdeauna deoarece nu mai suport sa fiu tratata in asa hal si nu cred ca merita cei doi copilasi ai mei sa fie expusi la asemenea mediu toxic si i-am cerut totusi sa ne intelegem asupra tuturor aspectelor si sa rezolvam civilizat totul la notar spunand totusi ca vreau ca vizitele sa fie supravegheate de mine cat este baietelul inca mic (2 ani) din cauza faptului ca ii cunosc natura violenta cand este enervat de ceva (el avand recent si un schimb de pumni cu un cetatean in parcarea blocului).
Acum ma ameninta ca imi ia baietelul si o aduce pe mama lui la Bucuresti ca sa-l creasca ea si ca avocata lui i-a spus ca nu conteaza cu nimic faptul ca a fost violent cu mine si ca incepea sa fie si cu copilul si in plus va plati pe cineva care sa spuna ca a fost amantul meu ca sa pierd copilul la proces.
Nu stiu ce este de facut in acest caz si cum sa o scoatem la capat.
Eu imi doresc sa parasesc domiciliul conjugal si sa ma mut la garsoniera cu cel mic pt a avea timp sa ma pregatesc fara tensiuni pt nastere (avand de la inceput o sarcina cu risc de avort si complicatii si facand constant tratament de sustinere) cu intentia de a depune saptamana aceasta actele de divort la notar daca ajungem la un acord. Este gresit sa plec de acasa inainte de oficializarea divortului? Stiu ca nu mai exista in noul cod parasirea de domiciliu.
Ce se va intampla cu cel de-al doilea copil? Stiu ca fiind conceput in timpul casatoriei este declarat automat pe numele lui. Se poate sa refuze sa-l recunoasca? Daca incheiem divortul inainte de nasterea lui se va modifica conventia cu privire la minori ca sa il cuprinda si pe el?
Va rog sa scuzati povestea lunga dar am considerat ca detaliile acestea sunt importante pt intelegerea situatiei.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 02:33, 12 Septembrie 2018
Dacă minorul se naște in timpul căsătoriei , atunci va fi pe numele soțului.
Dacă divortati la notar și stabiliți clauzele conventiei - aceasta oricând poate fi modificata
prin. Acordul părților .
Dvs știți ce doriți sa faceți dacă plecați sau nu..părăsirea domiciliului împreuna cu minorul nu va afectează la un eventual divort pe instanța de judecată. Altfel - nu putem preciza și nici ghici cum va reacționa soțul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor cu privire la divort mary23 mary23 sunt casatorita de 3 ani , avem impreuna un baietel de 3 anisori , sotul meu este foarte violent ,vorbeste urat cu mine de fata cu copilul ,nu am mai suportat ... (vezi toată discuția)