avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intreruperea concediului de maternitate pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intreruperea concediului de maternitate pentru participare la selectia pentru un post nou

buna ziua,
sunt in concediu de maternitate si as vrea sa stiu daca se poate intrerupe efectuarea acestuia in vederea participarii la selectia de personal ce va fi realizata in aceasta perioada. Precizez ca unitatea la care lucrez va fuziona cu unitatea din orasul resedinta de judet. Prin acesta vor fi desfiintate cateva posturi care prin fuziune vor fi dublate (printre care si al meu) si tot personalul va participa la interviuri.
Ma intereseaza daca pot intrerupe concediul de maternitate inainte sau dupa nasterea copilului, si daca pot reveni dupa participarea la interviuri in concediu de maternitate sau eventual crestere copil.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 6 Noiembrie 2009
1. Intreruperea concediului de maternitate se poate face inaintea nasterii.
2. Intreruperea c de mat. dupa nasterea copilului inainte de min.42 zile de la nasterea cop. nu va mai da dreptul sa beneficiati de CIC pana la 2 ani sau 3 ani.
3. Participarea la interviu nu este un impediment care sa va faca sa suspendati/incetati concediul .
4. Din punctul meu de vedere ,scz, un angajator are novoie de om in unitate nicidecum de concedii. Este un p.d.v cam dur dar real.
SUCCES! Sarcina si nastere usoara.
Pentru a participa la vreun interviu nu este necesara intreruperea concediului de sarcina si lauzie, dar poate in starea dvs ar fi bine sa va ganditi la altele acum pentru ca in 2 ani se pot intampla multe. sunt situatii care se schimba de la zi la zi, ce sa mai vorbim de 2 ani. Bucurati-va de sarcina si de copil! Nastere usoara!
multumesc pentru raspunsuri si incurajari.
in cazul acestor interviuri este necesara intreruperea concediului pentru ca sunt adresate salariatilor, iar in cazul meu contractul este suspendat.
In aceste conditii nu as mai putea participa la nici un concurs pentru un alt post in aceasta companie chiar daca l-as prefera celui de pe care am plecat.
As mai avea o intrebare: unitatea unde am lucrat pana acum desfiintandu-se, dupa cei 2 ani de concediu pentru crestere copil voi fi concediata automat?
o zi buna!
1. CIM al dvs. este suspendat, nu este incetat, asa ca sunteti in continuare salariata la aceeasi unitate dar n u prestati munca si nu primiti salariu.
2. Asadar puteti participa la interviu ca orice salariat.
3. Daca unitatea se desfiinteaza, asta nu se face intr-o zi, doua. In faza in care este declarata lichidarea judiciara toti salariatii vor fi concediati conform art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si pot primi indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal acremene acremene Ce se intampla daca nastrea intarzie si nu te mai incadrezi in cele 42 de zile obligatori? Nu se mai plateste de angajator perioada respectiva? Afecteza ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal alinutza_007 alinutza_007 buna ziua Va rog ajutati-ma si pe mine ... eu fac 12 luni incheiate pe 2 august 2012. Data nasteri este pe 15 august .intrebarea mea este daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Somaj-prenatal crisstyle crisstyle Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)