avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dobândit un apartament prin donație cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dobândit un apartament prin donație cu uzufruct viager. Cum se procedează după decesul uzufructuarului?

Buna ziua.am un apartament lăsat prin donație de bunica,cu uzufruct viager.aceasta a decedat.unde si cum se face scoaterea apartamentului de sub uzufruct?multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lazar Daniela , utilizator 16:06, 16 August 2018
Mergeti la OCPI cu o copie legalizata a certificatului de deces, achitati o taxa de 60 de lei si in 3 zile lucratoare se radiaza sarcina uzufructului si primiti un extras de carte funciara liber de sarcini.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie/drept de proprietate AnaT1 AnaT1 Buna ziua. Bunicii mei mi-au lasat apartamentul lor printr-un act de donatie, care stipula insa ca ei sa poata locui acolo pana la sfarsitul vietii. Acum ca ... (vezi toată discuția)
E obligatorie radierea uzufructului din cartea funciara la vanzarea apart daca persoana respectiva a decedat? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Vrem sa vindem un apartament in care avea drept de uzufruct (de a locui in apartament) mama sotiei pina la moartea sa. Aceasta a murit de cativa ... (vezi toată discuția)
Stergere sarcina uzufruct viager din cf dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna ziua Am cumparat in 1992 un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat in 2002. ... (vezi toată discuția)