Buna ziua tuturor!Problema mea este urmatoarea:Din luna iunie nu am mai primit nici un salariu iar din ianuarie nici un bon de masa cu toate ca in contractul semnat aveam un salariu de 800 ron si bonuri de masa.Inca sunt angajat la societatea Your Hotels din cadrul ROIPET cu sediul la Casa Presei dar nici in ziua de azi nu mi-am primit salariile din luna iunie pana in prezent pentru ca nu vor patronii sa mai plateasca.Am avut punctul de lucru in COMPLEXUL COMERCIAL ORHIDEEA ,care din motive de neplata a chiriei si nerespectarea contractului,a fost inchis.Nimeni nu ne-a anuntat ca se inchide magazinul iar de atunci patronii si directorii societatii cu care am semnat contractul si la care imi figureaza cartea de munca nu au facut nimic in vederea rezolvarii problemei,practic ne-au lasat in aer...nu ne-au dat salariile din luna iunie pana in prezent,bonurile de masa din ianuarie pana in prezent,nu ne-au oferit alt post de munca nu ne-au bagat in somaj dar nici nu ne-au reziliat contractele de munca!!!VA ROG SA MA AJUTATI DACA PUTETI SI SA-MI SPUNETI CE POT FACE CA SA-MI RECUPEREZ BANII MUNCITI IN ULTIMELE 5 LUNI DE ZILE.Va multumesc.
Puteti face o sesizare la Inspectia Muncii (fosr superior ITM) si in paralel sau dupa ce aflati solutia lor puteti chema angajatorul in instanta. Cu siguranta veti castiga, nu se platesc taxe de judecata (taxe de timbru), iar onorariul avocatului (va sfatuiesc sa va luati unul) il puteti recupera de la angajator ca si cheltuiala de judecata. Va trebui sa depuneti a dosar chitanta si factura emisa de avocat.
Situatia pare simpla prin prisma sesizarii la ITM si ulterior a unei actiuni in instanta pe dreptul muncii (unde nu se platesc taxe de timbru si sarcina probei revine angajatorului)...insa intrebarea care se pune este daca nu are pe ce sa se faca executarea silita (ma indoiesc ca se va plati de buna-voie), ce se poate face, avand in vedere ca situatia de la Rodipet si celelalte firme din cadrul grupului, nu e deloc roz!
In cazul falimentului unei companii salariile angajatilor sunt prioritare fata de oricare alte plati ar mai avea copania de achitat. daca nu sunt bani pentru acestea, atunci angajatii se inscriu la masa credala (cred ca asa se numeste) iar la vanzarea bunurilor companiei se achita sumele restante.
Retineri din salariu
awio
In contractul de munca semnat si inregistrat la ITM este precizat un salariu negociat care ar trebui sa il primesc lunar.Daca la aproximativ un an mai tarziu ... (vezi toată discuția)