avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua , tatal meu a decedat la varsta de 49 ani , mama are varsta de 47 ani, poate beneficia de pensia de urmas din partea tatalui , daca da , in ce conditii ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 17 August 2018
In situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Iulia Aida Iulia Aida Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 8 ani, eu am primit pensie de urmas 3 ani dupa, pana ce am terminat facultatea. Mama mea, nascuta in octombrie 1959, aude ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas SMG1992 SMG1992 Buna ziua,am si eu o intrebare legata de pensia de urmas,tatal meu a fost pensionar pe caz de boala de gradul 2 circa 2 ani,acum e decedat cam de circa 3 ani,a ... (vezi toată discuția)
Copilul in virsta de 20 ani student la universitatea bucuresti ... ticarau daniel ticarau daniel Copilul in virsta de 20 ani student la Universitate Bucuresti ,tatal pensionar invaliditate de munca gr 2 mama fost salariat decedata recent copilul poate avea ... (vezi toată discuția)