avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contributii pensie si cas firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contributii pensie si cas firma in insolventa

Buna ziua, rog un raspuns cat mai.clar la intrebarea urmatoare:Firma este in insolventa si nu a mai platit contributia pentru pensie, se poate plati din Fondul de garantare sau pentru astfel de contributii nu se poate?in ce etapa a insolventei se poate achita. Pot ramane totusi cu darile neachitate in final? Sanatatea o poate plati nu este obligata totusi in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 18:10, 20 August 2018
Din Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale se platesc doar creantele salariale. Contributiile la asigurarile sociale si la asigurarile sociale de sanatate sunt creante bugetare, deci sunt excluse.
Se asigura plata creantelor salariale din Fond pentru societatile care indeplinesc urmatoarele conditii, cumulativ:
- s-a deschis procedura insolventei printr-o hotarare definitiva,
- s-a ridicat dreptul de administrare,
- cererea a fost facuta pana la închiderea procedurii.
In situatia in care societatea din insolventa nu are sume de bani cu care sa poata plati catre ANAF contravaloarea contributiilor neachitate si se inchide procera insolventei, sumele raman neplatite.

Sper sa va fie de folos in formatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva biancabolojan biancabolojan Buna ziua. In anul 2014, societatea la care am lucrat a fost dizolvata prin lichidare, conform articolului 65 si urmatoarele din legea 53/2003-Codul Muncii si ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neachitate de catre societatea aflata in insolventa? nicusorilinca nicusorilinca Buna seara, Cum credeti ca ar fi mai bine de procedat pentru recuperarea unor drepturi salariale restante de aproape 7 luni, de la o societate aflata in ... (vezi toată discuția)
Procesul de insolventa al unei societati si executorul judecatoresc ursu_andy ursu_andy Este normal ca in cazul unui proces de insolventa a unei societati, salariile angajatilor sa fie blocate si intarziate pana la finalizarea procesului de ... (vezi toată discuția)