avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contencios administrativ: intelegere intre parti dupa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contencios administrativ: intelegere intre parti dupa decizia instantei?

Buna,
In contencios administrativ instanta a luat in trecut o decizie (nedefinitiva). Intre timp partile am ajuns la o intelegere. Urmeaza recursul. Se poate renunta la judecata si implicit inlocui acea decizie luata in trecut cu intelegerea amiabila a partilor si stingerea procesului?
Multumesc mult!
Formulati fie o cerere de renuntare la calea de atac, in conditiile art. 404 din Cod proc civ., in cazul in care ati declarat deja recurs si dosarul nu a fost inaintat instantei competente sa judece recursul, fie o cerere de de renuntare la judecata, formulata in conditiile art. 408 din Cod proc. civila:

Art. 408 din Cod proc. civ.

(1) Reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în ședință de judecată, fie prin cerere scrisă

(2) Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.


(3) Dacă renunțarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanța, la cererea pârâtului, îl va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecată pe care pârâtul lea făcut.

(4) Dacă reclamantul renunță la judecată la primul termen la care părțile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunțarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părți. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunță la judecată, instanța va acorda pârâtului un termen până la care să își exprime poziția față de cererea de renunțare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunțare.

5) Când renunțarea la judecată se face în apel sau în căile extraordinare de atac, instanța va lua act de renunțare și va dispune și anularea, în tot sau în parte, a hotărârii sau, după caz, a hotărârilor pronunțate în cauză.

(6) Renunțarea la judecată se constată prin hotărâre supusă recursului, care va fi judecat de instanța ierarhic superioară celei care a luat act de renunțare. Când renunțarea are loc în fața unei secții a Înaltei Curți de Casație și Justiție, hotărârea este definitivă."

si incheiati un inscris care sa consfinteasca acordul dsv.


Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2018
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - renunțarea la plângerea contravențională boghean boghean Am facut contestație la un proces verbal in cazul savarsiri unei contravenție testat cu aparat etilotest nu am nici o înfătisare din octombrie si as dori ... (vezi toată discuția)
Model de declaratie renuntare la judecata clara56 clara56 Vreau sa vad un model de declaratie pe propria raspundere ca renunt la o actiune aflata pe rolul unei instante (vezi toată discuția)
Renunțarea la judecată Mihai K Mihai K Bună ziua, am calitatea de reclamant într-un proces. Pârâții au depus întâmpinare, iar eu am depus răspuns la întâmpinare. Primul termen este ... (vezi toată discuția)