avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

Buna ziua,

Vin in antentia dumneavoastra cu urmatoarea speta:

De aproximativ doi ani activez intr-o multinationala cu contract de munca pe perioada nedeterminata, pe o functie de conducere.

In luna august a anului curent s-a schimbat seful superiorului meu, deci nu seful meu direct. Avand in vedere ca seful superiorului meu este o persoana straina si vorbeste doar limba engleza, iar eu vorbesc engleza la un nivel de incepatori, mi se poate desface contractul de munca pe acest temei?

Mentionez ca in momentul angajarii, se stia nivelul meu de vorbit al limbii engleze, iar in fisa postului nu specifica direct daca imi trebuie limba engleaz. In fisa de post face referire la CCM si regulamentul de ordine interioara.

De asemenea, la evaluarea anuala, am avut o medie buna (3.88 din 5), iar pe domeniul meu nu este necesar vorbitul limbii engleze.

Doresc sa stiu daca se poate desface contractul de munca pe temeiul nivelului de vorbire al limbii engleze.

Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2018
adnrei101, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 19 August 2018
adnrei101 a scris:

.....
Doresc sa stiu daca se poate desface contractul de munca pe temeiul nivelului de vorbire al limbii engleze.

Multumesc anticipat,

Teoretic, este un motiv absurd de incetare a c.i.m. ... insa, practic, angajatorul poate face asa ceva.
Care ar fi temeiul legal pentru incetarea CIM?
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege. (de exemplu, concediere , demisie)

Concedierea poate fi dispusă
pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere necorespundere profesionala popapetra popapetra buna ziua, o colega tocmai a fost instiintata de superiorul ei ca daca nu isi \"revine\" in maxim o luna va fi data afara. motivele sunt de \"echipa nu mai ... (vezi toată discuția)
Discriminare rasiala? little_angel little_angel buna, daca angajatorul iti desface contractul de munca pentru mai multe motive - nedisciplinare- printre care necunoastera limbii \"chineze\" si a lipsei ... (vezi toată discuția)
Decizii pe baza art 65. Andreea Ciofu Andreea Ciofu Buna ziua! pentru cei care stiu sa-mi raspunda si ar dori. Am lucrat 2 ani si jumatate in cadrul unei firme multinationale, iar luni 13.04.2009 m-au dat afara ... (vezi toată discuția)