avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Buna seara,o intrebare in legatura cu,custodia comuna,fara pensie alimentara,Copilul minor in varsta de 4 ani a fost incredintat mamei la domiciliul unde locuieste ea si parintii ei.Intrebarea e, daca mama vrea sa se mute cu un alt barbat si tatal copilului refuza,trebuie deschis alt proces sau poate sa se mute asa pur si simplu?Mentionez ca acel barbat si copilul se inteleg de minune dar tatal copilului refuza ca el sa fie in preajma minorului.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Ven1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ven1 , utilizator 16:31, 20 August 2018
Depinde ce s-a menționat în hotarare. Daca s-a menționat că domiciliul copilului este la reședința mamei, se poate muta. Daca tatălui biologic nu ii convine decizia, poate solicita instantei schimbarea reședinței la el. Practica instanțelor diferă. Însă, in orice caz, tatăl nu poate câștiga daca nu dovedeste ca minorul traieste in niste conditii care nu ii permit dezvoltarea. Tatăl poate depune actiune pentru ca nimeni nu ii poate limita acest drept. Intrebarea e daca va castiga. In mod normal, orice decizie importantă legată de copil trebuie luată de ambii părinți.
Multumesc de raspuns.Ideea e ca tatal copilului nu vrea ca un alt barbat sa-i creasca copilul mai mult decat el ca s-au hotarat de comun acord ca 5 zile sa stea la mama si 2 la el,in functie de serviciul fiecaruia si de gradinita copilului,dar acum mama vrea sa se mute cu acest barbat(nu are copii) si tatal refuza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor rapit de tatal biologic ContSters386287 ContSters386287 Sunt mama unui minor. Sunt parintele lui legal. Tatal copilului a furat acest copil. El nu este parinte legal. Este un barbat foarte violent si nu nu imi ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)