avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Program de emitere bonuri fiscale si facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Program de emitere bonuri fiscale si facturi

Buna ziua! Reprezint o firma nou-infiintata neplatitoare de TVA in domeniul xerox/vanzare papetarie,etc. Mi-am cumparat casa de marcat Succes M7 care nu are interfata lucrata pentru toate programele de facturare/gestiune. Cu ajutorul sfatului vostru sper sa imi rezolv dilema: Mi-am batut capul cu Facturis o saptamana.....dupa ce am bagat toata gestiunea, am sesizat faptul ca atunci cand introduc un CIF pe bonul fiscal,nu il si scrie pe bon cand il emite,i-am contactat dar nu au raspuns despre ce se intampla. Acum as dori sa schimb programul......dar as dori ceva mai usor: sa pot inregistra produsele in el ca sa pot emite un bon fiscal si cu CIF ( iar pe bon sa imi apara denumirea exacta a produsului) ,dupa acel bon sa pot emite si o factura,doar de atat am nevoie! Majoritatea programelor,ca sa pot vinde cu denumirea produsului exact, ma pun sa infiintez un stoc si ma obliga sa introduc nir-uri pentru evidenta,dar eu nu folosesc registru de casa de la acele programe, ci cel care mi l-a dat contabila....este imperios necesar sa fac acele nir-uri din moment ce am angajat o contabila care imi inregistreaza lunar toate facturile? Nu stiu ce sa mai fac,imi doresc doar sa pot lucra rapid cu o interfata.......iar ca sa introduc departamente/PLU-uri pe casa de marcat,am un manual de utilizare gros si imi e frica sa umblu.Nimeni nu te ajuta, toata lumea iti arunca in brate manuale peste manuale si cand ai o intrebare,nu iti raspund cu orele la mail/telefon. Voi ce solutie credeti ca mi s-ar potrivi? Va multumesc din suflet anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 15:53, 21 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Eu personal vad 2 optiuni:

Una ar fi conectarea casei de marcat la programul de contabilitate/gestiune , respectiv sa operati intrarile de marfa zilnic dvs sau contabila .Va asigura o evidenta clara in acest caz.

Alta posibilitate ar fi sa aveti casa de marcat fara legatura cu gestiunea, definiti separat produsele cu denumirea pe care o doriti direct pe casa de marcat.
In acest caz, tineti evidenta stocurilor de marfa la pret de vanzare cu amanuntul , evidentiati adaosul pe NIR, descarcati gestiunea la final de luna doar valoric pe baza raportului de vanzari lunar.

Faptul ca nu imprima CUI pe bon, e rezolvabila, insa trebuie sa solicitati asistenta in plus la firma de unde ati cumparat casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Se poate pe acelasi nir, pentru aceeasi marfa, adaosuri diferite? ririana ririana Rog pe cine are mai multa experienta in comertul cu amanuntul sa imi spuna si mie daca am voie (dpdv legal) sa inregistrez pe acelasi NIR un produs (marfa) cu ... (vezi toată discuția)