Buna ziua! Reprezint o firma nou-infiintata neplatitoare de TVA in domeniul xerox/vanzare papetarie,etc. Mi-am cumparat casa de marcat Succes M7 care nu are interfata lucrata pentru toate programele de facturare/gestiune. Cu ajutorul sfatului vostru sper sa imi rezolv dilema: Mi-am batut capul cu Facturis o saptamana.....dupa ce am bagat toata gestiunea, am sesizat faptul ca atunci cand introduc un CIF pe bonul fiscal,nu il si scrie pe bon cand il emite,i-am contactat dar nu au raspuns despre ce se intampla. Acum as dori sa schimb programul......dar as dori ceva mai usor: sa pot inregistra produsele in el ca sa pot emite un bon fiscal si cu CIF ( iar pe bon sa imi apara denumirea exacta a produsului) ,dupa acel bon sa pot emite si o factura,doar de atat am nevoie! Majoritatea programelor,ca sa pot vinde cu denumirea produsului exact, ma pun sa infiintez un stoc si ma obliga sa introduc nir-uri pentru evidenta,dar eu nu folosesc registru de casa de la acele programe, ci cel care mi l-a dat contabila....este imperios necesar sa fac acele nir-uri din moment ce am angajat o contabila care imi inregistreaza lunar toate facturile? Nu stiu ce sa mai fac,imi doresc doar sa pot lucra rapid cu o interfata.......iar ca sa introduc departamente/PLU-uri pe casa de marcat,am un manual de utilizare gros si imi e frica sa umblu.Nimeni nu te ajuta, toata lumea iti arunca in brate manuale peste manuale si cand ai o intrebare,nu iti raspund cu orele la mail/telefon. Voi ce solutie credeti ca mi s-ar potrivi? Va multumesc din suflet anticipat!
Una ar fi conectarea casei de marcat la programul de contabilitate/gestiune , respectiv sa operati intrarile de marfa zilnic dvs sau contabila .Va asigura o evidenta clara in acest caz.
Alta posibilitate ar fi sa aveti casa de marcat fara legatura cu gestiunea, definiti separat produsele cu denumirea pe care o doriti direct pe casa de marcat.
In acest caz, tineti evidenta stocurilor de marfa la pret de vanzare cu amanuntul , evidentiati adaosul pe NIR, descarcati gestiunea la final de luna doar valoric pe baza raportului de vanzari lunar.
Faptul ca nu imprima CUI pe bon, e rezolvabila, insa trebuie sa solicitati asistenta in plus la firma de unde ati cumparat casa de marcat.