avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea salariilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea salariilor compensatorii

doresc sa stiu daca firma la care inca mai lucrez cateva zile acorda salarii compensatorii ,in contractul individual de munca nu este specificat, si contractul colectiv de munca se afla la sediul firmei,eu lucrez la una din agentii,agentia Giurgiu
ca declarant vamal ,pe data de 28.10.2009 am primit preaviz de 20 zile mai mult de
50% din angajatii agentiei,daca ne puteti da o lista cu firmele din Bucuresti care acorda salarii compensatorii ne-ar fi de mare ajutor firma se numeste Compania de expeditii si transporturi auto "CETA"SA,mare lucru nu putem afla de la sefa de agentie,beneficiem si de tichete de masa,din luna septembrie nu am mai primit asa ceva,ni s-a spus ca nu are firma bani,ce este de facut in acest caz?
Va multumesc pentru ca existati si astept cu nerabdare raspunsul dvs.!
Cel mai recent răspuns: predav , utilizator 15:12, 19 Noiembrie 2009
LA CONTRACTUL COLECTIVDE MUNCA NU AVEM ACCES DEOARECE LA TELEFON(CENTRALA)NU MAI RASPUNDE NIMENI.
POT SA FAC RECLAMATIEN LA I.T.M .SECTOR 6 BUCURESTI,SA PUTEM AFLA SI NOI DREPTURILE SI OBLIGATIILE SALARIATILOR?
Solicitati in scris la sediul central sa va puna la dispozitie prevederile cuprinse in CCM-ul societatii cu privire la concedieri. Este dreptul dumneavoastra si in caz de refuz aveti o dovada de rea credinta a angajatorului, va va fi de folos daca o sa descgideti actiune in justitie.
Asa cum s-a spus si anterior daca dumneavoastra sunteti concediat in baza art.65 din Codul Muncii, beneficiati de cel putin un salariu de incadrare ca plata compensatorie conf contractului colectiv de munca unic la nivel national.
Asa ca in caz de nu primiti acesti bani, aveti temei legal de solicitare in instanta.

Puteti solicita o copie dupa contractul colectiv de munca de la Directia de Munca si Solidaritate Sociala a Municipiului Bucuresti (am inteles ca firma are sediul in Bucuresti), ei au o copie. Trebuie sa dovediti ca sunteti salariat al acelei societati. Dar celalalt partener social cine este? Daca aveti sindicat de ce nu-l cereti de la ei?
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane
contractul colectiv de munca il pastreaza sefa de agentie la domiciliu daca i l-am solicitat, m-a indrumat la firma "mama" am sunat la centrala si nu raspunde nimeni
in bucuresti
Ce ma sfatuiti?de astazi firma a intrat si in insolvabilitate
Depuneti o cerere in scris catre DMSS Bucuresti prin care le solicitati sa va elibereze o copie de pe CCM la nivel de unitate, deoarece acesta va este necesar intr-un eventual litigiu de munca cu fostul angajator care intra in faliment.

Daca nu obtineti aceasta copie, mai aveti o sansa ...intr-un eventual litigiu de munca, prin instanta de judecata, potrivit art.175 teza I C.proc.civ.,
Va rog daca ma puteti ajuta cu adresa de mail a DMSS Bucuresti sector 6,pentru a depune cererea de eliberare a CCM.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii dupa concediere conform ccm la nivel de unitate gigivoicu gigivoicu Buna seara, Am o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv,va multumesc foarte mult daca ma puteti ajuta. Dupa terminarea concediului pentru crestarea ... (vezi toată discuția)
Concediere art 65 -> restrangere activitate realcriss realcriss Buna ziua 1. Cum procedezi atunci cand angajatorul nu iti permite sa vezi contractul colectiv de munca? (nici cel putin nu stiu daca exista la nivel de ... (vezi toată discuția)