Buna ziua, M am mutat intr un bloc nou in anul 2016, totul a fost ok la inceput pana acum un an jumate - doi chiar cand a inceput sa-mi picure in balcon . Am chemat dezoltatorul dansul a dar jos lavabila exterioara , a incercat sa afle cauza inflitrarii. Dupa o luna doua dezvoltatorul mi-a comunicat faptul ca este de la vecinul de sus care mentionez si eu si el avem balconul inchis dar dansul nu are pervazul pus corespunzator si se inflitreaza pe langa pervazul dansului. Dezvoltatorul a trimis o echipa care au turnat 4 l de apa peste pervaz si a inceput sa picure . Vecinul spune ca nu este din cauza lui avand in vede ca el nu este afectat . Intre timp la rugamintele noastre a pus silicon pe langa pervaz . Degeaba ! Dupa un timp nu a mai picurat dar s a umflat lavabila pe unde picura de obicei si a inceput sa picure prin alta parte . Am chemat o firma care se ocupa de inflitrati , aceasta echipa a confirmat ca este de la dansul , vecinul a inceput sa le vorbeasca pe un ton ridicat , urat iar echipa a preferat sa se retraga spunand ca , cu un asemenea om nu vor sa aibe legatura ! Vecinul nu doreste sa-si dea jos pervazul pentru a rezolva problema spunand ca daca el nu are probleme nu este de la el . Am fost si la primarie nu s-a rezolvat nimic . As dori sa stiu ce pot face?! Cum as putea sa intervin la presedinte si la administratia blocului , inainte sa ajung la instanta , daca va fi nevoie . Conform legii ce pot face ei in aceeasta problema . Am incercat sa discut amiabil cu vecinul , am chemat echipa de reparatii , degeaba omul insista sa nu isi dea jos pervazul. Multumesc , o zi frumoasa !
Atat timp cat mai multe persoane specailizate au concluzionat ca este vorba despre problema la balconul vecinului,nu se mai poate pune in discutie partea comuna de condominiu,respectiv presedintele de asociatie sau administartorul nu au competenta a ii impuna proprietarului ce sa faca in proprietatea sa
Chiar daca legea in vigoare impune obligatia proprietarului sa a sigure starea tehnica a apartamnetului sau,legiutorul,nu a prevazut sanctiuni in situatia in care proprietarul cu buna stiinta refuza sa remedieze deficientele care genereaza prejudicii proprietatilor invecinate
numai instanta d ejudecata poate dispune hotarare judecatoreasca prin care proprietarul sa fie obligat sa asigure starea tehnica a proprietatii pe propria cheltuiala pentru a nu produce prejudicii vecinilor