avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie întreținere (Moștenire)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie întreținere (Moștenire)

Prin hotărâre de divorț am obținut custodia copilului în vârstă de 12 ani (acum). Din nov. 2016 și până astăzi tatăl lui nu mi-a dat pensia lunara de întreținere, stabilită prin instanță. Motivul fiind că nu are Contract de Munca. In urma decesului mamei lui (bunica copilului) acesta moștenește 50 % dintr-un imobil care se va vinde foarte curând. Întrebare: Copilul meu va putea primii banii, echivalentul pensiei de întreținere calculate la zi din nov.2018? Daca da, ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
ContSters495516, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 22:18, 21 August 2018
Niciodata.Dvs puteti primi pensie din veniturile tatalui, venituri inseamna salariu, nu are salariu, va plati 25% din venitul minim pe economie, net nu brut.Dvs puteti cere insa executarea sumei totale calculate la zi de cand aveti cererea facuta printr-un executor.
Ce suma a decis instanta sa achite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere minor Maria 2006 Maria 2006 Urmare unei hotărâri de divorț, s-a încredințat mamei copilul în vârstă de 12 ani acum . Din nov. 2016 și până în prezent tatăl copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeza pensia alimentara EmiliaPopa EmiliaPopa Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara.Din care venit..brut,net..se iau in calcul prime,bonusuri...?Sotul meu a hotarit sa ii aloce ... (vezi toată discuția)
Neplatirea pensiei de intretinere-art 305, lit c, cod penal netie netie In urma divortului si procesului de custodie,minorul mi-a fost incredintat spre crestere, iar sotul a fost obligat la platirea unei pensii de intretinere de ... (vezi toată discuția)