avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exacutare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Exacutare silita

Buna ziua,
Am primit o executare silita pe bunuri mobile sau proprire asupra eventualelor disponibilitatii banesti. Intrebarea mea este daca nu detin niciuna din cele mentionate mai sus deoarece sunt plecata din tara pot avansa catre executarea pe bunuri imobiliare pentru o suma de 5170RON plus cheltuieli de judecata 1410 Ron si daca da dupa ce perioada?
multumesc
Cel mai recent răspuns: addinastancu , utilizator 01:58, 23 August 2018
Buna seara!

Formele de executare silita sunt: poprirea, urmarirea bunurilor mobile ale debitorului si urmarirea imobiliara proprietatea debitorului.

In situatia in care nu detineti bunuri mobile sau nu se poate institui vreo poprire, se poate recurge si la executarea silita imobiliara (casa, apartament, teren), chiar si pentru suma de 5170 Lei + cheltuieli cu executarea silita, daca creditorul a solicitat si aceasta modalitate de executare.

Cat priveste perioada cand se poate trece la executarea silita imobiliara, avand un caracter complex, impune trecerea unui oarecare interval de timp, intrucat aceasta procedura constituie o vanzare silita a bunului imobil prin licitatie.

Daca mai aveti intrebari suplimentare, va rog sa le adresati cu incredere.

O seara placuta!
Ultima modificare: Marți, 21 August 2018
Carmen Matei, Avocat

Multumesc ! Dar daca imobilul este deja ipotecat la alta banca,care este procesul?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
addinastancu, utilizator
Daca exista deja ipoteca, banca are prioritate. Fara studiul documentelor e putin complicat sa primiti raspunsuri clare. In principiu, pentru creantele sub 10.000 lei nu se incepe executarea imobiliara decat in cazul in care debitorul se sustrage de la executare silita sau nu are niciun alt bun mobil ce poate fi valorificat.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu si executare silita imobiliara ContSters319902 ContSters319902 Buna ziua, as vrea sa stiu daca este legala solutia ca unei persoane sa i se aplice simultan proprire pe salariu si executare silita imobiliara, pt un ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Executare silita - explicatie costelmac costelmac buna ziua am un debit restant de 1400 ron si am primit instiintare de executare silita as vrea sa stiu in ce consta executarea silita in bunuri s-au ... (vezi toată discuția)