avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... paguba iminenta Legea contenciosului, art. 14
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

paguba iminenta Legea contenciosului, art. 14

Care este in legea contenciosului sensul pagubei iminente? Poate fi justificata paguba iminenta prin depunerea la dosarul instantei a unor contracte de credit?

si a doua intrebare, daca in decizia de incetare a raportului de serviciu am trecut ca aceasta poate fi contestat la instanta de contencios adm in 30 de zile calend de la comunicare, poate instanta sa spuna(ceea ce a si facut), ca am indus in eroare functionarul public si ca atare din acest motiv el nu a mai parcurs procedura plangerii prealabile?????
Cel mai recent răspuns: CorinaP85 , utilizator 12:20, 7 Noiembrie 2009
Paguba iminenta - prejudiciul material viitor si previzibil sau, dupa caz, perturbarea previzibila grava a functionarii unei autoritati publice sau a unui serviciu public.

Decizia de incetare a raportului de serviciu se contesta la instanta de judecata, prin urmare, nu ati indus in eroare functionarul public.
Ok, ms
Dar nu trebuie parcursa si procedura prealabila?
Nu mi-e foarte in clar paguba iminenta. Functionarul trebuie sa faca conf art. 14 din Legea nr. 554/2004 dovada ei plus a celorlalte 2 conditii: plangere prealabila si caz bine justificat. Poate fi justificata paguba iminenta prin depunerea la dosarul instantei a unor contracte de credit?
Art.14 se refera la suspendarea actului administrativ atacat in instanta.
Paguba iminenta se refera la prejudiciul material sau moral cauza prin fapta unei persoane.

Nu inteleg ce treaba are contractele de credit cu contestarea deciziei de incetare a raportului de serviciu ?
El a cerut suspendarea executarii deciziei si anularea ei. la suspendare legea prevede cele 3 conditii:paguba iminenta, plangere prealabila (art.7) si caz bine justificat. Ne legam acum doar de suspendare, ca se pronunta instanta miercuri si vreau pana atunci sa depun concluzii scrise. Plangerea prealabila n a parcurs-o (dar instanta spunea ca dat fiind faptul ca eu am trecut t de 30 de zile in decizie, l am indus in eroare). ca paguba iminenta imi invoca contractele de credit. Cum pot eu sa formulez concluziile scrise cat mai clar, in sensul sa combat ceea ce sustine el ca fiind paguba iminenta (asta ma intereseaza cel mai mult) astfel incat sa nu suspende?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz functionar public valici valici va rog sa ma ajutati. Se poate contesta preavizul la functionarul public? In ce termen?Si care este pasul urmator. Disponibilizarea s-a facut in baza OUG 68 / ... (vezi toată discuția)
Anulare act administrativ de suspendare din functie laurae25 laurae25 Buna ziua, sunt functionar public - sunt suspendata de drept intrucat am fost trimisa in judecata pt invinuirea de abuz in serviciu. sunt unic intretinator ... (vezi toată discuția)
Contestarea unei decizii de imputare cartiano45 cartiano45 Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a contesta o decizie de imputare? Mentionez ca decizia de imputare s-a facut conform art. 141, alin. 7 ... (vezi toată discuția)