Buna ziua, am lucrat pentru 14 luni la o casa de pariuri fara carte de munca, la o firma colaboratoare cu casa respectiva de pariuri, in ultima zi de munca am plasat un bilet in valoare de 15 lei pentru mine la loto, biletul a fost castigator , premiul fiind in valoare de 32.000 lei dar casa de pariuri nu a vrut sa imi faca plata invocand ca eu am incalcat 2 infractiuni : conform regulamentului organizatorul si rudele de gradul 1 nu au voie sa joace (dar eu nu am semnat nimic, nici cu casa de pariuri, nici cu firma colaboratoare precum ca nu am voie sa joc sau un contract de munca) si a doua, gestiune frauduloasa, pentru ca eu nu am scos acei 15 lei din buzunar sa-i pun in casa, si au proba pe camere. Mi-au spus ca ei pot sa inainteze la politie o plangere penala in acest sens. Ce pot sa fac? Plata biletului poate fi efectuata? Pot sa imi faca plangere penala pentru gestiune frauduloasa?
Buna ziua,
nu prea aveti temei in a va face plangere penala, daca lucrurile stau asa cum spuneti. Dar nici dvs nu ar trebui sa cedati cu incasarea biletului; e o suma
Mai mult de atat, cand am fost contactat ieri de conducerea casei de pariuri sa mi spuna ca nu pot sa faca plata biletului, i-am intrebat ce se va intampla cu biletul in situatia asta, mi au spus ca el va ramane in sistem 30 de zile pana la expirarea termenului de ridicare al castigului si dupa aceea m au sunat sa predau biletul , insistand si astazi, spunand ca vor sa il anuleze dar biletele castigatoare nu pot fi anulate, mi s a spus ca ei incearca sa ma intimideze, dar nu stiu incotro s-o iau, daca sa actionez in instanta sau nu pentru ca imi e frica de o eventuala plangere penala
Fapta ar constitui infractiune...
Este pe numele dvs. biletul sau cum?
Chiar si asa as tinde sa consider ca aveti dreptul la bani.
Infractiunea este infractiune iar castigul est castig...
Incercati sa va cautati avocat specializat si in penal si in civil ca sa se analizeze ce se poate face.
Cei 15 lei erati oricum obligat sa ii achitati si daca pierdeati si daca castigati.
S-ar merita sa incercati sa va judecati cu ei daca sunt sanse pe civil deoarece in penal va poate scapa avocatul de pedeapsa...dupa parerea mea...
In civil este un proces foarte artistic...si de mare tehnicitate...