Buna ziua! In urma cu cativa ani am cumparat un teren din care am lasat, eu si ceilalti proprietari, 5 la numar, cu totii am format lotul 6, folosit ca strada cu o latime de 6 metri, pentru a fii folosita doar de cei 5 proprietari de drept, ceea ce reiese si din actele notariale. Vecinii de vis-a-vis au o strada de 1,5 metri latimecare se invecineaza cu a noastra, dar ei folosesc strada noastra aratand un act notarial cum ca au cumparat 1,5mp din lotul 6 (strada) de la unul din proprietarii de drept, fara acordul celorlalti 4 proprietari. Specific acel act notarial de 1,5mp are ca proprietari 2 familii. Va rog cu respect sa ma ajutati cu o solutie, orice am face pe acea strada (drum acces/servitute) nu se pastreaza. Astept raspunsul dvs. Va multumesc!
Tehnic vorbind, daca au cumparat cota parte din lotul 6, pot folosi lotul 6 ca si dumneavoastra. Cred ca acum totul depinde de clauzele de constituire a servitutii si teoretic puteti solicita anularea contractului incheiat de catre coproprietar.