avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna

Hy.am si eu o întrebare am divortat la notar amiabil si ne am inteles la pensia alimentara la 300ron pe luna.acum fosta mea sotie vrea sa ma dea in judecata si vrea o suma 500ron.eu am minimu pe economie acum.ce pot face cum pot rezolva.este bine cat ne am inteles,poate sa ii dea suma pe care o cere.?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:50, 23 August 2018
Pai ca sa o linistiti, scoateti de la anaf si de la munca salariul net, banii in mana pe care ii castigati,Cum salariul net minim este in jur de 1150 va primii mai putin de 300 ron pe luna si luati va un avocat si cereti cheltueili de judecata 2-3000 ron cheltuieli de judecata ca banii pe 10 luni de pensie sa nu-i mai vada, sa se sature.
Dacă aveți un singur minor si salariul minim pe economie atunci suma de 300 lei este corect stabilită ca si obligatie de întreținere.

Daca va vrea sa va dea in judecata nu o poate opri nimeni, dar nu va avea șanse de câștig. Probabil nu crede că acesta este salariul realizat de dvs si de aici intenția de a merge in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pump pump Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie alimentara pt un minor. N am fost casatoriti, am convenit 300ron dar salariul lui este undeva la 2000 plus ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim lauraraul lauraraul Pensia alimentara se calculeaza 25% din venitul minim pe economie brut 750ron?Sau din venitul net ? Domnul a adus adeverinta ca nu are venituri atunci ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa.profitabila sau non profitabila. marian201428 marian201428 Vreau sa imi deschid un PFA si la inceput (9 luni) o sa am doar un venit de doar 250-300 de lei lunar.Imi ajung sa platesc toate taxele catre stat(casa ... (vezi toată discuția)