avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine ar castiga procesul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine ar castiga procesul?

Buna ziua!
Bunicul meu mi-a donat o parcela din terenul lui, pe care la randul lui l-a mostenit. Are toate actele de mostenire, masuratorile topografice asupra terenului, pe care le-a obtinut pe cale legala. Dorim sa incepem sa construim pe aceasta parcela, insa ambii vecini il acuza ca bunicul si-a insusit din terenul acestora. Unul dintre vecini nu a facut nici procedura de succesiune asupra terenului, nu stie unde este hotarul, doar il acuza pe bunicul ca ar fi intrat cu 3 metri pe terenul acestuia. Mentionez ca acest vecin doar pe partea de sus il avea ca vecin pe bunicul(dupa donatie am devenit noi proprietarii), iar partea de jos este al unui neam de-a lui. Celalalt vecin are terenul intabulat mai demult ca bunicul. Tinand cont ca terenul trebuia dezmembrat inainte de a fi donat, am chemat un topograf, care dupa actele bunicului a facut masuratorile. Nu s-au ivit probleme de suprapunere in masuratori (in cf) cu terenul intabulat al vecinului, dar acesta tot il acuza pe bunicul ca ar fi intrat pe terenul acestuia.
Acum amandoi vecini vor sa faca plangere, doar ca unul trebuie sa faca plangerea impotriva mea si a neamului bunicului, iar celalalt impotriva bunicului si a mea.
Inginerul si topograful de la primarie care au fost ultima data sa masoara terenurile, au zis ca daca avem toate actele in regula si depunem cererea pt autorizatie putem sa incepem lucrarile linistiti, ca am castiga procesul. Care este opinia Dvs.?
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 17:39, 22 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Daca suprafata de teren, pozitionarea rezulta atat faptic (real), cat si din acte, nu vad sa reprezinte vreo ingrijorare pentru Dvs., cu atat mai mult cu cat ati precizat ca s-au efectuat masuratori si nu a rezultat vreo suprapunere reala sau virtuala intre parcelele bunicului si vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe in instanta - plangere ocpi lizueli lizueli 1. In cadrul unei plangeri impotriva Incheierii de respingere OCPI ce probe pot fi solicitate, in instanta, in afara de inscrisuri? 2. Pot sa cer introducerea ... (vezi toată discuția)
Problema intabulare teren Ana2012 Ana2012 Se dezbate o mostenire legata de un teren cu casa; au venit cei de la cadastru si au inceput masuratorile conform actului de proprietate; -sa constatat ca ne ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese ... caroimihai caroimihai Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese cu ce este in teren iar la masuratori la ruleta ne iese plus de asta am si un vecin care are o ... (vezi toată discuția)