avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rugaminte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rugaminte

stau la casa ,la parterul casei este un magazin ,vreau sa repar acoperisul iar magazinul nu vrea sa contribue la reparatie .este lege care sa oblige toti proprietarii de sub acoperis sa participe la reparatia si intretinerea lui ??
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:24, 24 August 2018
Exista dispozitii ale codului civil privitor la partea comuna
Initial,notificati oficial reprezentantul magazinului sa contribuie la reparatia acoperisului cladirii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc ,Aveti idee la ce articol ca vad ca are 450 pagini !!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
virgilciobanu, utilizator
Parcurgeti disp art 631-686
Nu ar fi mai buna o consultare a unui avocat?
Este adevarat, asa ceva te poate costa ceva, dar avocatul le stie mai bine ca noi.
Acum, zic si eu, cine este proprietarul spatiului unde functioneaza magazinul? Dvs. aici tre' sa "bateti", nu discutati cu patronul magazinului - poate are spatiul inchiriat. Oricum, dispozitiile Codului civil are sa va de-a dreptate, dar am zis, un avocat va poate reprezenta si in instanta daca este cazul.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna anca111 anca111 Sunt proprietara unui apartament care ocupa in integralitate ultimul etaj al unui imobil si are o teerasa deschisa de 16m2 care figureaza in cadastru. Noul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la etajul 2 din 2 intr-un bloc care necesita ... Radu Verdes Radu Verdes Buna ziua, Locuiesc la etajul 2 din 2 intr-un bloc care necesita reparatii la acoperis. Nu exista asociatie de proprietari si un vecin refuza sa contribuie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pe scara, nu este asociatie de proprietari Cristina7979 Cristina7979 Am cumparat anul trecut un apartament. Nu exista asociatie de proprietari, toti vecinii de pe scara s-au retras din asociatia de proprietari cu ani in urma, ... (vezi toată discuția)