roho a scris:
va multumesc si am sa fac imediat sesizarea.Sincer sa fiu am auzit ca medicii de familie isi mai lasa concedii medicale necompletate in carnet ca sa le poata completa la astfel de "nevoi", dar trag speranta ca merg la risc pentru cazul in care nu vor fi reclamati.Registrul medicului se afla la cabinetul lor? Daca da cu siguranta ca si-ar pastra numere .Dar tot am sa fac sesizarea. Va multumesc inca odata!
Registrul de consultatii este la cabinetul medicului,dar nu are cum sa faca ingineri asa sa nu se vada.Sa zicem ca are un numar oprit,insa nu are cum sa aiba si un certificat medical din data respectiva necompletat.Si daca a mai eliberat 10 certificate si apoi vine cu un certificat eliberat cu data de eliberare anterioara cu 20 de zile celorlalte nu mai este eliberare cronologica.
Si inca ceva.Pentru a elibera certificatul medical medicul de familie era obligat sa solicite adeverinta de salariat cu numarul de zile de concediu medical de care a beneficiat pacientul in ultimele 12 luni.Dvs ca angajator trebuie sa stiti daca a solicitat la institutie o astfel de adeverinta.Asta doar in cazul codului de indemnizatie 01, ca la urgente nu este necesara adeverinta.
Iar daca medicul nu a respectat modul de eliberare a certificatelor medicale privind consemnarile cronologice a serviciilor medicale si nesolicitarea adeverintei se incadreaza la contraventii cu amenda intre 1000 si 2500, iar prntru nerespectarea cronologiei se diminueaza valoarea punctului percapita din luna respectiva cu 10%.
Sunt bani multi si medicul nu va acoperi pacientul sa piarda el bani,credeti/ma.Aveti incredere in comisia de control de la CAS.Stiu cum sa/si faca meseria si sa/si dea seama daca fost eliberat retroactiv inafara prevederilor legale.