avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu copil/ custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu copil/ custodie comuna

Buna seara,

Mama doreste schimbarea domiciliului stabilit la proprietatea bunicilor materni la divort, tatal nu tine legatura cu copilul in varsta de 5 ani in nici un fel si nu achita pensia alimentara stabilita in iunie 2016, Ar putea sa o dezavantajeze pe mama in instanta mutarea de la domiciliul actual al copilului. in viitor? Ce actiuni ar putea initia mama in privinta neplatii pensiei alimentare , este posibil sa se restranga in vreun fel drepturile tatalui avand in vedere situatia data ..?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ally45 , utilizator 10:09, 24 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
daca aveti o sentinta judecatoreasca definitiva prin care s-a stabilit ca tatl este obligat la plata penisiee de intretinere, va adresati unui executor judectoresc pt a o pune in executare- daca tatal are loc de munca i se va retine suma lunar si se va transmite minorului; daca nu are venituri este mai greu sa il obligati.
In ceea ce priveste domiciliul minorului, nu ati precizat daca acesta a fost incredintat bunicilor sau v-a fost dvs incredintat, iar dvs acum doriti sa va schimbati domiciliul. Pt ca daca in sentinta scrie ca minorul va avea domiciliul la mama, copilul va urmeaza fara alte formalitati. Domiciliul lui este acolo unde este si al mamei
Daca in sentinta scrie ca minorul se incredinteaza bunicilor, va trebui sa cereti instantei ca minorului sa vi se incredinteze dvs- ca domiciliu vorbesc
Sper ca am fost clara
Multumesc pentru clarificari .. Da exista o sentinta definitiva prin care tatal este obligat la plata pensie de intretinere, acesta obtine venituri din strainatate . Copilul a fost incredintat mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ! gogudany gogudany Intrebare? Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pasaport desi domiciului copilului e stabilit la mine, tatal vladflorin vladflorin Buna ziua ,ma numesc Vlad Florin si as dori daca se poate cineva sa imi raspunda la problema pe care o am .in aprilie 2010 am hotarare de divort cu minori cu ... (vezi toată discuția)
Informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati Andrea_88 Andrea_88 Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de ... (vezi toată discuția)