Buna seara,as dorii sa ma ajutati daca se poate cu o problema ,in data de 13 august am fost impreuna cu fiica mea in varsta de 5 ani intr-un parc in care mergeam regulat.Mentionez ca in interiorul parcului pe langa leagane,topogan,balansoar etc ,mai avem amplasate si aparate de fitnes pt adulti ,aparate folosite si de copii din pacate,spun din pacate ca intr-o fractiune de secunda fiica mea s-a asezat pe un aparat si din greseala,cum i-a scapat degetelul sub scaunel fiindu-i sectionat pe loc de acel scaunel care este un pericol real pt copii,nefiind prevazut cu niste gume de siguranta la inchidere.Am chemat salvarea,am stat 9 zile internate in spital pt amputarea unei parti din deget.Doresc sa merg in instanta sa imi caut dreptate,tinand cont ca in acel parc nu exista nici un fel de atentionari,au mai fost si alti copii in situatia noastra,am martor o mamica ,inclusv zona este supavegheata video.Va rog frumos sfatuiti-ma ce sa fac.Va multumesc!
Proprietarul/ administratorul parcului/ locului de joaca, etc. ar putea fi primaria. Un prim pas ar putea fi sa sesizati primaria/ administratorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data si sa cereti informatii despre montarea aparatelor de fitnes, existenta atentionarilor/ instructiunilor de utilizare, etc., respectiv sa prezentati cazul fetitei dvs. si sa intrebati in sarcina cui trebuie retinut producerea evenimentului nedorit, respectiv. La sesizare puteti anexa si copii "x" dupa documentele medicale detinute (fisa de tratament, internare, recomandari medicale, etc.).
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta civila impotriva proprietarului/ detinatorului parcului respectiv si sa cereti daune materiale si/ sau daune morale.
In locurile de joaca ca si in locurile cu aparate pentru fitnes trebuie sa existe instructiuni de utilizare.
Daca doriti sa mai comentati nu trebuie sa deschideti alta discutie. Continuati aici dand clik pe butonul "raspunde".
Buna seara,a trecut aproape un an de cand s-a produs evenimentul si lucrurile in instanta nu s-au miscat prea mult,nici macar nu stim cine se face vinovat,pe cine tragem la rspundere,avocatul desemnat spunandu-ne ca dosarul nostru se afla pe masa unei Doamne Procuror si nici nu il claseaza nici nu ii da drumul,ce putem face in acest caz,in 13 august se face un an de cand copilul meu si-a taiat degetelul in aparatul de fitnes.
Puteti depune o nota scrisa la prim procuror si sa intrebati care este stadiul dosarului. Nu este obligatoriu sa primiti un raspuns, din pacate.
Puteti cere avocatului sa solicite procurorului de caz sa dispuna efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii si eventual si in specializarea echipamente tehnice.
Evenimentul trebuia cercetat de catre responsabilul cu locul de joaca (cel mai probabil primaria). Puteti solicita un expl. din PV de cercetare, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Ma gandesc ca daca tot ati angajat un avocat ar trebui sa se implice si sa va sfatuiasca, pentru banii platiti ca onorariu.
Multumesc pentru raspunsul dat,va multumesc din suflet,nu stiu ce se intampla cu avocatul (doamna avocat) ca nu ne da prea multe detali se comporta ciudat,ca dansa nu stie de ce procurorul de caz a retinut dosaryl si nu ii da drumul mai departe,ca asteapta sa se faca un an si sa redescida dosarul pe civil ca acum este procesul este deschis pe,penal,avocatul ne spune ca trebuie sa se faca un an neaparat sa repuna dosarul pe civil.Suntem in ceata,nu stiu cum sa o dam ,daca avocatul isi face treaba sau doar ne duce de nas.Va multumim!