avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recalculare liste de plată
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recalculare liste de plată

Incepând din anul 2016 până în prezent în listele de plată ale unui agent economic a fost înregistrată o suprafață locativa puțin mai mare decât cea reală. Este legal să solicite şi să se efectueze recalcularea listelor începând cu 2016 în condițiile în care a achitat lunar c/v fiecărei liste de plată?
Cel mai recent răspuns: mariamagdalena , utilizator 19:28, 24 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de executare debit este legal prevazut ,deci orice persoana care se considera prejudiciata in interesul sau dreptul sau ,poate sa solicite acoperirea prejudiciului
Aspectul ca agentul economic,lunar a achitat cota de intretinere demonstreaza respect si buna credinta si nu conditioneaza ridicarea de pretentii asupra temeiniciei calculului intretinerii
Mulțumesc pentru răspuns. Mă întreb, însă, dacă pe fiecare listă de plată este consemnat că o contestație a calculelor se face în 10 zile de la afişarea listelor şi persoana a achitat la timp întreținerea, nu se cam contrazice cererea sa abia acum? Indiferent a cui a fost greşeala - fie agentul a declarat greşit suprafața, fie asociația a înregistrat eronat - dacă nu a adresat la timp solicitarea e normal să se recalculeze acum pentru aproape 2 ani listele? Decizia de a contesta în 10 zile nu are nici o valoare?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O seară liniştită vă doresc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Nu am inteles in ce calitate intrebati.
Oricum, se poate si asa- si asa, daca intelegeti...
Sa zicem ca la cererea agentului economic, com. ex. aproba recalcularea cotelor de intretinere, doar pe sup. utila (cota-parte indiviza de proprietate). Rezulta o suma cu minus ce va intra in contabilitatea proprietarului.
Daca com. ex. nu aproba recalcularea, nu cred ca se face o gaura in bugetul agentului economic, insa, la notificarea acestuia, as. prop. va trebui, ca de acum inainte, va trebui sa calculeze repartizarea costurilor pe cota-parte indiviza de proprietate la valoarea reala.
Acum, cu privire la aceasta valoare reala: cum o determinati? Are agentul economic acte, schite din care rezulta exact valoarea cotei-parti indivize de prop.? Daca omul instraineaza spatiul si noul proprietar mai face o masuratoare (un calcul) si iar trebuie sa modificati modificarea?
Noi la blocuri, daca ne-am lua dupa ce scrie in fiecare contract de vanzare-cumparare, am ajunge la balamuc,. Este drept ca legiuitorul a prevazut o mica portita in acest sens...
Asadar, depinde cum doriti sa stingeti discutia!
Succes!
Mulțumesc domnului Grecu pentru detalii. Sunt utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare cota parte indiviza Bogdan_86 Bogdan_86 Un locatar a facut o sesizare ca pe listele de intretinere figureaza cu CPI 1,5, iar vecinii de pe aceeasi coloana au 1,21 sau 1,22. In contractul de ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă DumitruParaschiv DumitruParaschiv La calculul cotelor lunare de întretinere la suprafata utilă se înclud unde este cazul boxele de la subsol s au camerele de serviciu de pe paliere? (vezi toată discuția)