Buna seara.
Vreau in primul rand sa va multumesc din nou pentru raspunsurile date.....raspunsuri care m-au ajutat sa ajung intr-o faza finala a procesului meu-o hotarare definitiva.
O ultima intrebare as mai avea: cei de la asigurari au un termen de plata a despagubirilor ? Eu stiam ca exista o dispozitie a BAAR prin care se impune un termen de 3 luni.Puteti sa-mi sugerati si o trimitere la o dispozitie anume ce fundamenteaza raspunsul D-voastra?
Multumesc!Sanatate si succese!
Buna ziua !
Legea nr. 136/1995, actualizata, privind asigurările si reasigurările.
Limita despagubirilor de asigurare, termenele de plata, constatarea, evaluarea pagubelor si plata despagubirilor, sunt cele prevazute in Legea nr.414-XVI din 22.12.2006 „Cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse de autovehicule”.
Cu stima !
Va salut cu respect!
Poate sunteti amabil sa ma ajutati cu informatii suplimentare pt ca nu am reusit sa gasesc in textele de lege sugerate nici un termen de plata specificat.Mentionez ca soferul vinovat avea asigurare-carte verde - in Rep. mold. iar hot. judec. spune ca obliga Asiguratorul din Mold prin Asiguratorul din Romania-unde a fost accidentul- la plata daunelor morale si materiale suferite de mine ca persoana fizica.
Multumesc!
pentru a va spune termenul de plata, trebuie sa spuneti cand s-a produs accidentul, intrucat petnru fiecare an e valavbil un alt ordin CSA. In principiu, hotararea definitiva si irevocabila trebuie achitata in 15 zile, dar dvs. puteti sa va adresati imediat la un executor si acesta ii va pune poprire pe conturile asiguratorului din Romania, va plati suma actualizata, cheltuieli de executare, tot. Astfel de executari sunt usor de realizat, firmele de asigurari sunt inca solvabile si..... executorii abia asteapta astfel de dosare!:)