avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediul de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediul de odihna

Buna seara.varog,cine poate sa-mi raspunda urgent la problema mea?sunt angajata cu carte de munca din luna mai 2009 ,acum pe 21 noiembrie fac 6 luni pot beneficia de somaj ,avand in vedere ca pe cartea de munca am vechime 4 ani din care 3 sunt in perioada pt crestere copil.,dar apar cu o intrerupere de 7 luni .din noiembrie 2008 si pana in mai 2009 ?dar de concediu de odihna am dreptul la 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:56, 12 Ianuarie 2010
Puteti beneficia de somaj, insa pentru concediu de odihna ar trebui sa trecaca 11 luni, nu mai in aczul desfacerii contrqactului de munca vi se va plati acest concediu
Este important articolul cu care vi se desface contractul de munca pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj. Atentie: Sa nu acceptati "Acordul partilor"
Ca sa beneficiati de somaj, contractul de munca trebuie sa inceteze prin desfiintarea postului sau "de drept", daca aveti CIM pe perioada determinata.
Nicidecum prin demisie sau acordul partilor, asa cum vi s-a mai raspuns.

Pentru a efectua concediul de odihna nu trebuie sa asteptati 11 luni, el se poate efectua partial chiar dupa prima luna de lucru, daca angajatorul este de acord.
Daca nu mai aveti cand sa-l efectuati pana la plecarea din societate, angajatorul are obligatia sa va plateasca CO neefectuat.
top dan a scris:

Puteti beneficia de somaj, insa pentru concediu de odihna ar trebui sa trecaca 11 luni, nu mai in aczul desfacerii contrqactului de munca vi se va plati acest concediu

Puteti beneficia de CO fara sa treaca cele 11 luni, bineinteles conform prevederilor din Codul Muncii "proportional cu perioada efectiv lucrata".

Conditia pentru acordarea ajutorului de somaj, este ca incetarea CIM sa fie din initiativa angajatorului (vezi ce a spus colega @rocristina) si sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 (deci intreruperea din nov 2008 pana in mai 2009 nu ar trebui sa va incurce, dar este necesar sa luati adeverinte cu stagiu de la cotizare de la angajatorul actual si de la cel unde ati lucrat pana in nov 2008.
CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat,adica pentru perioada mai-nov 2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

informatii drept de solicitare ajutor de somaj rrramor rrramor Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind dreptul de a depune un dosar pentru somaj: - angajata la 11 februarie 2008 pana la 08 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in cazul demisiei andreea elena andreea elena doresc sa-mi dau demisia.nu stiu exact cum e cu concediul.am avut concediu de odihna toata luna august.daca incep din ianuarie,februarie in alta parte cate ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)