avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 10 zile CO fara palta? Adevar sau Minciuna?! e chiar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

10 zile CO fara palta? Adevar sau Minciuna?! e chiar pe bune? daca da cand?!

10 zile CO fara palta? Adevar sau Minciuna?! e chiar pe bune? daca da cand?!
va rog sa spuneti numai daca stiti pe bune nu vorbe
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 10:45, 9 Noiembrie 2009
la noi la serviciu(in politie) se aude ca am fi trimisi 4 zile in concediu fara plata in noiembrie si 4 zile in decembrie.... sotia mea ar trebui sa nasca in februarie in martie eu mai beneficiez de concediu de cresterea copilului daca institutia ma trimite fortat in fara plata 8 zile?
narcis_vl_ro a scris:

la noi la serviciu(in politie) se aude ca am fi trimisi 4 zile in concediu fara plata in noiembrie si 4 zile in decembrie.... sotia mea ar trebui sa nasca in februarie in martie eu mai beneficiez de concediu de cresterea copilului daca institutia ma trimite fortat in fara plata 8 zile?

Va redau din Normele de aplicare a OUG148/2005:
Art. 4. -
(1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului sau, dupa caz, de la data la care s-a realizat incredintarea in vederea adoptiei, s-a aprobat adoptia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.
(3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).
(6) Cele 10 luni prevazute la art. 24 alin. (2) din ordonanta de urgenta se calculeaza ca stagiu de cotizare, in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
narcis_vl_ro a scris:

si ai posibilitatea sa iti alegi tu cele 10 zile fara plata sau ti le dau ei cand vor?

Modalitatea de aplicare a acestei masuri se stabileste cu acordul salariatului, dupa consultarea organizatiilor sindicale sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor.
În lipsa acordului sau în cazul în care, urmare optiunii exprimate de salariat, nu se poate asigura continuitatea serviciului de interes public, intervalul si numarul de zile libere, precum si reducerea programului se stabilesc de conducatorul institutiei publice, astfel încât sa nu fie efectuate mai mult de 4 zile libere într-o luna.
deci sa inteleg ca nu ma afecteaza si pot intra linistit in concediu de cresterea copilului dar cu conditia sa nu am mai mult de jumatate din luna de concediu fara plata nu?
Ati inteles bine.
Daca mai voiati o confirmare, o aveti.
Succes!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil adria45 adria45 Buna ziua, As dori sa stiu in ce masura imi afecteaza dreptul la indemnizatie CC urmatoarea situatie: Am beneficiat de somaj pana in 19 februarie 2010, sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a primi indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani BG BG Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun impediment in obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ANI, in situatia in care in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului monicaciuc monicaciuc Buna Ziua, Sunt in 15 saptamani de sarcina si in luna ianuarie am avut 5 zile concediu fara plata , iar in luna februarie 10 zile concediu fara plata. Va ... (vezi toată discuția)