avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o studenta gravida absolventa care nu s-a prezentat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o studenta gravida absolventa care nu s-a prezentat in cele 60 zile pt somaj

o studenta gravida absolventa, care nu s-a prezentat in cele 60 la depunerea dosarului pt somaj are dreptul la ajutorul de soamaj daca nu ce posibilitati are sa indrepte acest lucru, avand in vedere ca va naste in ianuarie, copilul va primi alocatie ?, mama somaj ori ajutor de crestere a copilului, ea nu a lucrat nicaieri , si a absolvit facultatea de geografie la zi cu licenta promovata in luna iunie pe 25 dupa care in luna iulie a parasit tara si a revenit in luna septembrie. inca odate ce se poate face ?
:sorry:
Cel mai recent răspuns: marius0909 , utilizator 17:27, 9 Noiembrie 2009
1. Copilul va primi oricum alocatie.
2. Poate merge la ANOFM sa-si depuna dosarul pentru somaj, dar nu trebuie sa spuna ca a fost plecata din tara, ci ca si-a cautat de lucru potrivit pregatirii sale profesionale si nu a gasit.
3. Daca va primi indemnizatie de somaj poate beneficia de concediu de maternitate de 126 de zile, care poate fi impartit cum doreste inainte si dupa nastere. Obligatoriu este sa-i ramana cel putin 42 de zile concediu de lauzie (adica dupa nastere). Cu certificatele medicale se duce la ANOFM, se suspenda plata indemnizatiei de somaj si primeste indemnizatia ptr. concediu de maternitate.
Dupa cele 126 de zile, se reia in plata indemnizatia de somaj.

Pentru mai multe detalii consultati OUG 148/2005.

esti sigura ca functioneaza noi am fost si au zis legea e lege aici al noi acum nus ce sa cred ma poti sfatui si altfel as plati o contributie la stat pt cateva luni ca sa acopar perioada in care nu m-am prezentat crezi ca merge >?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie studenta GabrielAK89 GabrielAK89 Buna ziua. Sotia mea este gravida si termina facultatea anul acesta in iulie, ea v-a naste in februarie. Care este solutia pentru a primii indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Calcul prenatal 126 zile DANA0201 DANA0201 Buna ziua, sunt Dana o graviduta in 4 saptamani. Acum sunt in concediu de maternitate pana in 18 iulie(copilul implineste 2 ani). Va rog sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie dupa nastere ommatol ommatol Buna dimineata, Am terminat liceul in 2014, am intrat in somaj timp de 3-4 luni de zile fiind gravida am prelungit somajul cu ajutorul concediului primit de ... (vezi toată discuția)