avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Impunere luare concediu medical in urma unui eveniment
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Impunere luare concediu medical in urma unui eveniment

Un Responsabil SSM al unei firme poate obliga un salariat sa ia Concediu medical in urma unei accidentari daca acesta nu doreste acest lucru? Evenimentul a fost anuntat la ITM, salariatul a fost dus la UPU pentru ingrijiri medicale ( o taietura la un deget ) de unde nu a primit nici macar recomandare de repaus . Salariatul nu doreste concediu medical si a solicitat sefului direct concediu de odihna.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:17, 26 August 2018
Eu nu cunosc sa existe.
Pentru cazul prezentat de dvs., lucratorul nu primeste concediu medical fiind un caz medical destul de simplu.
Angajatorul are obligatia legala sa anunte evenimentul produs la ITM si sa il cerceteze ca eveniment produs daca acesta nu indeplineste conditiile legale pentru a fi inregistrat ca AM.
Daca nu s-a acordat CM de la urgente, nu vad de ce este nevoie de acordarea concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. am suferit ... Jhoanacris Jhoanacris Buna seara. As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am suferit un accident de munca in data de 14 noiembrie 2018, soldat cu o taietura la mana ce a necesitat ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă Paraschivap Paraschivap Daca ai avut un accident la locul de muncă si te-ai inteles \"verbal\" cu seful de schimb ca nu declari accident de munca si la upu ai anuntat ca te-ai ... (vezi toată discuția)
Accident munca persoana cu contract prestari servicii Ona Dana Ona Dana Buna ziua Ce se intampla daca persoana detinatoare a unui contract de prestari servicii nu anunta in scris un accident de munca, angajatorul- beneficiarul se ... (vezi toată discuția)