avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social /ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social /ajutor de inmormantare

Buna ziua .tatal meu a murit recent ,avea ajutor social .unde trebuie sa merg pentru a primi ajutor de inmormantare
am inteles ca o sa primesc si ajutorul social pe 2 -3 luni
multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:04, 26 August 2018
Trebuie sa va adresati primariei pentru obtinerea ajutorului de deces.

Ajutorul de deces se acordă pe bază de cerere însoţită de următoarele acte, după caz:
a) certificatul de deces, în original şi în copie;
b) actul de identitate al solicitantului;
c) actele de stare civilă ale solicitantului din care să rezulte relaţia de rudenie cu decedatul sau, după caz, actele care atestă calitatea de moştenitor, tutore, curator;
d) dovezi privind suportarea cheltuielilor cu înmormântarea.

Daca sunteti angajata verificati daca vi se acorda de catre angajator prin contractul colectiv de munca sau regulamentul intern un ajutor de inmormantare pentru rude apropiate, sunt multi angajatori care acorda angjatilor un astfel de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap primeste ajutor de deces? dark0n3 dark0n3 Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana care primea ajutor de handicap si a decedat poate primi ajutorul de deces. Mentionez ca persoana respectiva nu a ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare adibuta adibuta Buna seara, doresc o informatie referitoare la ajutorul de inmormantare acordat de stat. Situatia este urmatoarea:tatal meu a decedat si nu era nici angajat ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces razvan61 razvan61 Fratele sotiei mele a decedat...de 4 ani ea il sustine atat financiar , cat si moral si social , nefiind asigurat...nu are nici o alta ruda...ea va suporta ... (vezi toată discuția)